Nieuws

Bovo dames 1 beloont zichzelf met 3-1 winst

De afgelopen tijd werd er een stijgende lijn gezien bij Bovo dames 1. Al lieten de harde cijfers het niet merken (3 keer verloren: 1-3, 1-3, 0-4), het spel werd langzaam beter. Op zaterdag 15 oktober 2016 was de boodschap van coach Brockötter: “Ga jezelf eens belonen. Pak bij het goede spel ook de punten mee.” Bovo speelde thuis tegen Tornado Geesteren dames 1, een ploeg die tot dusver ook enkel een paar puntjes bij elkaar gesprokkeld had. Het werd van te voren omschreven als een wedstrijd met kansen en die kansen werden gepakt.

In de eerste set werd er meteen met een goede focus gevolleybald. Tijdens de time-out attendeerde de coach de dames op secuur spel. “Doe de basisdingen goed.” Die opdracht werd uitgevoerd. Makkelijke ralleyballen werden zorgvuldig bij de spelverdeelster afgeleverd. Zij verdeelde de set-ups vervolgens mooi over de aanvalsters. Bovo had een hoog scoringspercentage. Toch werd er deze set niet bijster veel aangevallen, door een spetterende serve serie van Mattie van der Berg (14 punten!). Het werd 25-11.

Set twee en drie waren qua spel herhalingen van de eerste set (25-16, 25-17). Er werd simpelweg goed gevolleybald. Bovo zat in de zogenoemde “flow” en liet zich daar niet uit halen. De dames hielden de goede concentratie vast, maakten weinig fouten en scoorden vanaf alle aanvalsposities. Er was servedruk aan de kant van Bovo, terwijl de speelsters van Tornado menig maal fout serveerden. De invallers voegden wat toe. Tijdens een setwissel zei één van de speelsters: “Ik vind het lastig om iets te noemen wat we niet goed doen”.

Dat ging dus op rolletjes. Nu die laatste set nog… Maar daar ging even wat mis. Bovo kwam op een 24-21 voorsprong, maar wist de set niet te winnen (26-28). Was het de vermoeidheid? Was het een verminderde focus? De vinger is er niet goed op te leggen. Wat wel duidelijk is, is dat Bovo niet langer de hekkensluiter van de tweede divisie is. Na 3 wedstrijden verlies, zette Bovo de puntjes op de i en pakte haar eerste winst.