Dames 1 Nieuws

BOVO dames 1 wint met 3-1 van SVI dames 1

Na een 3-1 winst tegen KapMakelaardij/SSS dames 1 stond op 26 november de wedstrijd tegen Regiobank-Brandwacht/SVI dames 1 op het programma. Een tegenstander uitkomend op de 11e plek. Een directe concurrent dus voor de volleybaldames uit Aalten, die momenteel de 9e plek op de ranglijst bezet houden. Een wedstrijd waar vooraf van gedacht kan worden: ‘Dit kan nog wel eens een spannende wedstrijd worden! Kunnen de dames van Bovo de punten in eigen hal houden?’ Op moment van schrijven kan het antwoord gegeven worden: Dit is gelukt! Bovo dames 1 wint met 3-1 van Regiobank-Brandwacht/SVI dames 1! (wat een naam he?)

Blanco de wedstrijd in gaan, met een paar oppeppende woorden van coach Jeroen Brockotter. De opdracht ‘zet de tegenstander met een goede serve onder druk en probeer met die serve series te maken’ werd gegeven aan de meiden. Echter leek het alsof deze opdracht voor de dames van SVI was bedoeld. SVI begon de wedstrijd met een zeer sterke serve en hierdoor konden de dames van Bovo de pass niet mooi bij de spelverdeelster leggen. Hoewel de pass niet optimaal was, konden de dames van Bovo genoeg druk zetten met hun aanval. Dit gecombineerd met een goede verdediging, zorgde ervoor dat de Aaltense dames de 1e set wisten binnen te slepen met 25-22.

Op naar set 2! Het sfeertje in het team was goed: er werd fanatiek gevolleybald, maar vooral als een team. Deze flow moest vastgehouden worden in de 2e set. SVI bleef haar sterke serve houden, maar de passers van Bovo wisten hier meer grip op te krijgen. De spelverdeelster van Bovo kon haar aanvalsters goed benutten en deze dames pakten allemaal hun puntjes mee. Toch bleef het in deze set spannend, de set liep gelijk op tot setstanden als 16-16, 19-19 en 21-21. Hierna wisten de dames van Bovo de bigpoints te scoren en wonnen ze ook deze set met 25-22.

2 sets binnen, maar voor de winst moest natuurlijk de 3e set ook gepakt worden. Bovo begon zeer scherp en alert de set. Dankzij goede serveseries en afwisselend aanvalsspel, kwamen de Aaltense dames goed in hun spel. Ze pakten meteen de voorsprong en kwamen uiteindelijk op een stand van 18-7. Vanaf dit moment maakte het team van Bovo teveel fouten, waardoor SVI punten kon inlopen. Echt spannend werd het niet. Een 19-12 werd 23-17. De dames van SVI probeerden zich terug te knokken in de wedstrijd, maar Bovo scoorde nog 2 punten en hiermee was de stand 25-18.

Winst was binnen! Wat zou het toch fijn zijn als het team van Bovo zich mag belonen met 5 punten. 4-0 winst was binnen handbereik, dit realiseerden de meiden zich heel goed. Toch begonnen ze de 4e set met te veel fouten, onder andere met veel foutserves. Bovo keek de hele set tegen een achterstand aan en wist niet meer echt dichtbij te komen. 19-24 stond op de teller. Het was een ware strijd om de laatste set toch binnen te slepen, maar het mocht niet Baten. SVI scoorde op een bijzondere manier haar laatste punt, 19-25.

Een verdiende winst van 3-1 voor het team van Bovo. 4 punten om toch zeker trots op te zijn! Er is een stijgende lijn in het spel van Bovo te zien, resulterend in 2 gewonnen wedstrijden op rij. Kunnen de dames dit spel vasthouden aankomende zaterdag in de strijd tegen US dames 2? Voor deze wedstrijd wordt er afgereisd naar de meest bekende stad van Nederland: Amsterdam! Mocht u zich ontzettend vervelen op zaterdagmiddag 3 december, bent u van harte welkom!