Heren 1 Nieuws

BOVO HEREN BOEKEN RUIME ZEGE IN NIJMEGEN

Afgelopen zaterdag 3 december speelden de mannen van Bovo Heren 1 onder leiding van coach Pascal Vet de uitwedstrijd tegen Pegasus Heren 2 in Nijmegen. Na twee nederlagen tegen Favorita en Woudenberg was het voor de Aaltense mannen zaak om in Nijmegen de draad weer op te pakken.

In de eerste set was het Bovo dat het initiatief nam en aanvallend veel wist te scoren. Pegasus had geen antwoord op het Aaltense offensief en maakte daarbij serverend veel fouten. Zo kwam Bovo vrij eenvoudig op een voorsprong en kon de eerste set zo winnend afsluiten met 20-25. De tweede set leek qua verloop veel op de eerste, waar Bovo met een voorsprong een aantal mooie combinaties kon laten zien. De Nijmegenaren hadden wederom geen antwoord waardoor Bovo de tweede set won met 21-25. In de derde set begonnen de Aaltense mannen matig, waardoor Pegasus een flinke voorsprong kon nemen en daarmee de druk bij de bezoekers legde. Punt voor punt speelde Bovo zich terug en kon de achterstand ombuigen naar een voorsprong. Door weinig eigen fouten te maken en door middel van zuiver spel werd deze set uiteindelijk ruim gewonnen met 18-25. Zo kwam Bovo op een 3-0 voorsprong in sets waardoor de overwinning een feit was.

Het winnen van de vierde en laatste set zou voor Bovo de volle buit betekenen en dat was eigenlijk ook waar de Aaltenaren voor naar Nijmegen waren gekomen. Deze laatste set speelde Bovo gelaten waardoor soms onnodige fouten werden gemaakt. Met het inbrengen van Zeilstra voor N. Swijtink kon Bovo een voorsprong nemen en daarmee de wedstrijd uitspelen. 21-25. Zo was de 4-0 overwinning binnen en nam de Aaltense formatie 5 punten mee naar huis.

Na 9 wedstrijden staat Bovo nu met 34 punten stevig op de 3e plek in de Derde Divisie B. Volgende week zaterdag 10 december staat voor de Aaltenaren de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Om 18:00 uur komt de nummer twee van de ranglijst, VoCASA H3 uit Nijmegen, op bezoek in de Stationshal in Aalten.

Begonnen: Huisman, N. Swijtink, J. Swijtink, van der Bend, te Winkel, Kleine Schaars, ter Haar.

Kwam in: Zeilstra.