Nieuws

Bovo heren pakken 3 punten in Zetten

Bovo Heren 1 heeft de tweede wedstrijd van het seizoen met 3-2 weten te winnen van Xanthos 1. Hiermee pakt de Aaltense formatie opnieuw punten in de 3e Divisie B.

Met de winst van de eerste competitiewedstrijd nog in de benen, kwamen de mannen vol goede moed naar Zetten om opnieuw een overwinning te boeken. In de eerste set kwam Bovo echter niet goed uit de startblokken en keek het direct tegen een achterstand aan. Door punt voor punt te spelen werd de achterstand enigszins goedgemaakt, maar aan het einde van de set liepen de mannen van Xanthos echter weer een paar punten uit waardoor de eerste set met 25-19 naar de mannen uit Zetten ging. De tweede set moest Bovo hard werken voor ieder punt om de stand gelijk te trekken. Tot 20-20 ging het gelijk op tussen de beide teams, maar door een aantal eigen fouten van de Zettense mannen won Bovo de tweede set met 23-25. Om de gelijke stand in sets om te buigen naar een voorsprong begon Bovo de derde set direct fel om snel een aantal punten uit te lopen. Dit lukte prima, waardoor de Aaltense mannen vrij konden gaan spelen. Xanthos wist nog één keer terug te komen, maar Bovo won de set uiteindelijk duidelijk met 20-25. Met het winnen van de vierde set had Bovo de wedstrijd kunnen beslissen. Echter wisten de mannen het op de juiste momenten niet af te maken. Hierdoor ontstond een zeer spannend einde van deze set, waarbij aan beide kanten van het net set- en matchpoints niet werden verzilverd. Xanthos wist het hoofd bij een stand van 34-33 koel te houden en sleepte er daarmee een vijfde set uit. In deze laatste en beslissende set was het tot de stand van 5-5 stuivertje wisselen, maar daarna won Bovo met een serie van tien punten de set met 5-15 en de wedstrijd met 3-2. Met acht punten uit twee wedstrijden kan Bovo zich opmaken voor de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen SSS 4 uit Barneveld, zaterdag 15 oktober om 18:00 uur in de Stationshal in Aalten. Begonnen: Huisman, van der Bend, te Winkel, Kleine Schaars, N. Swijtink, J. Swijtink, ter Haar. Kwamen in: Derksen, Zeilstra.