Heren 1 Nieuws

BOVO HEREN WINNEN VAN SCYLLA UIT WAGENINGEN

Het vlaggenschip van Bovo heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Scylla relatief eenvoudig weten te winnen. Na een matige eerste set begon het te lopen voor de Aaltenaren en hadden de Wageningse bezoekers geen kans. Met gelegenheidslibero van Lith werd het 3-1 voor Bovo.

Bovo begon de wedstrijd niet scherp, waardoor de bezoekers eenvoudig een voorsprong konden nemen. De foutenlast lag aan beide kanten hoog, maar Scylla wist daar het effectiefst mee om te gaan. Zo keek Bovo gedurende de gehele eerste set tegen een achterstand aan. Deze werd nog enigszins verkleind maar het verlies van deze set was niet meer te voorkomen. Zo kwamen de bezoekers met 22-25 op een 0-1 voorsprong.

Precies zoals een week eerder (uit in Barneveld tegen SSS red.) was de focus die in de eerste set ontbrak volledig aanwezig in set 2. Eenvoudig nam Bovo afstand van Scylla en kon het vrij gaan volleyballen. Passend werd spelverdeler Huisman eenvoudig gevonden waardoor hij de aanvallers goed kon bedienen. Met een aantal mooie combinaties kon de blokkering van de bezoekers op het verkeerde been worden gezet, waardoor de aanvallers van Bovo alle ruimte hadden om te scoren. Passer/Loper van der Bend had het aanvallend op de heupen en trakteerde het publiek op een aantal puntgave scores. De hele set behield Bovo het initiatief en won de set met 25-13. Zo werd de achterstand rechtgetrokken had Bovo nog twee sets nodig voor de overwinning.

In derde set ging het lang gelijk op en kon geen van beide teams echt het verschil maken. Pas boven de twintig kon Bovo een klein gaatje slaan en de set daarna op de side-out binnenslepen. Met 25-23 pakte Bovo zo de 2-1 voorsprong. In de vierde set had Bovo het gevoel uit set twee weer te pakken en speelde het vrij en attractief volleybal. Een ruime voorsprong werd genomen en niet meer uit handen gegeven. Met een eenmansblok van Zeilstra bij de stand van 24-11 was de overwinning met 25-11 in deze laatste set binnen. 3-1 voor Bovo.

Uit 14 wedstrijden heeft Bovo nu 48 punten en daarmee behoudt het zijn 3e plek in de Derde Divisie B. Vrijdagavond 10 februari om 21:00 uur speelt Bovo zijn volgende wedstrijd tegen VVH in Harderwijk

Begonnen: Huisman, Kleine Schaars, J. Swijtink, van der Bend, Zeilstra, Korten, van Lith. Kwamen in: N. Swijtink, te Winkel