Dames 1 Nieuws

Dames Bovo zonder punten terug naar Aalten.

Zaterdag 8.53uur; bliep bliep, de eerste foto van een wit besneeuwde tuin kwam binnen op de app. Een bovo dames 1 speler vraagt of er sneeuwvrij is. De weersverwachtingen werden bekeken en de conclusie was al snel dat de dames gewoon op pad konden. Om 15.15uur konden de dames en staf dan ook vertrekken naar Schalkhaar. Achteraf had het team toch beter sneeuwvrij kunnen nemen en lekker schaatsen, sleeën, skiën en winterwandelingen maken. Er werd namelijk met 4-0 verloren tegen Avior.

Bij aankomst in Schalkhaar kwamen de salades, vitamines, rijstwafels en broodjes volgens verantwoord recept tevoorschijn. Een kop koffie erbij om scherp te worden en te blijven. Omkleden, korte voorbespreking en klaar om te knallen. De thuiswedstrijd tegen het eerste dames team van Avior werd gewonnen met 3-1. Tijdens die wedstrijd moesten de Bovo dames even op gang komen en na een verlies het tweede set ging iedereen vol gas voor de winst. Het zou ook nu een lastige wedstrijd worden met als voorspelling een vijfsetter. Zo begon de eerste set ook, het ging gelijk op. Aan beide kanten werden foutjes gemaakt, maar ook mooie punten. Bovo kon halverwege de eerste set uitlopen, maar aan het eind van deze set kon Avior weer aansluiten. Setpoint voor beide kanten en een winst voor de dames uit Schalkhaar.

Avior wist met erg sterk spel de passing en verdediging van de Bovo dames uit te schakelen. Een strakke float service, harde aanvalsballen in de hoeken en af en toe een prikbal. De thuisploeg wist het zo erg moeilijk te maken. Aan Bovo de opdracht om hard te werken voor de ander en natuurlijk jezelf. Aanvallend werd er erg sterk gespeeld en zo scoorde iedereen ook zijn balletjes wel. Door dit sterke aanvallende spel wist Bovo iedere keer toch goed aan te sluiten bij de dames van Avior. Setwinst was een aantal keer dichtbij voor Bovo. Toch was Avior steeds een stapje voor en wist iedere set te winnen. In drie van de vier sets met maar 2 punten verschil, boven de 25. De dames en staf van Bovo kon met 4-0 verlies in de auto stappen voor een terugtocht in de sneeuw.

(28-26, 25-19, 26-24, 26-24) Bovo is nu twee weken vrij van wedstrijden, gelukkig staan er nog wel wat oefenwedstrijden op de planning. En dan gaan de Bovo dames hopelijk weer een mooie reeks wedstrijden tegemoet.