Dames 1 Nieuws

De eerste 4-0 winst voor Bovo dames 1

Op zaterdag 4 februari ontmoetten de eerste damesteams van Bovo en Wevo elkaar in een spannend duel. Bovo had een appeltje te schillen met Wevo, waarvan het in de eerste helft met 4-0 verloor. In 2017 was Bovo echter nog ongeslagen en stijgende in de ranglijst. De nummer 1 VC Zwolle werd reeds met 3-2 naar huis gestuurd. Wat zou Bovo tegen de nummer 4 (Wevo) kunnen?

Het werd uiteindelijk 4-0, een dikke overwinning voor de Aaltense dames. Het goede spel begon gelijk vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter. Er werd zuiver gespeeld en iedere speelster voerde haar taken goed uit. Wevo, verzwakt door het missen van de geblesseerde libero, had moeite met de service van Bovo, die daarentegen de pass lijn goed verzorgd had. De thuisploeg was dominant en won de set met 25-19.

De tweede set was spannender. Even leek Wevo de touwtjes in handen te nemen met tactische ballen, maar Bovo hield het hoofd koel. Coach Jeroen Brockotter benadrukte dat het belangrijk was om het zuivere spel terug te vinden. Bovo deed er een schepje bovenop. Ondertussen scoorde invalster Elsemiek Baten mooie punten en waren de andere speelsters erg ad rem. Een te scherpe pass van Wevo werd meteen afgestraft en daarmee was winst van de tweede set een feit (25-23).

Set 3, daar ging het in eerdere wedstrijden al eens mis. Afgelopen zaterdag liet Bovo zich echter van haar goede kant zien. Een paar punten tussendoor leek het spel wat te verslappen, bijvoorbeeld door meerdere foute service en wat ballen die te makkelijk de grond bereikten binnen de lijnen van Bovo. Toch bleven die dames het voortouw voeren. Lotte Douma scoorde een belangrijke ace en Maud van Koot maakte haar knappe debuut als spelverdeelster. Een achterstand werd ingehaald en met het Aaltense publiek aan hun zijde gingen de Bovo dames er wederom met de setwinst vandoor (25-21).

“Dit bonuspunt wil ik nu ook”, zei Jeroen Brockotter voor aanvang van de vierde set en zo geschiedde. Bovo won deze set met 25-22 en hield daarmee de volle 5 punten in Aalten. Het was een wedstrijd waarin individuele speelsters goed niveau behaalden en bovendien functioneerde Bovo geweldig als team, waarin elk lid zijn/haar rol erg netjes vervulde. Op naar volgende week! Dan speelt Bovo om 18:00 uur in Schalkhaar tegen Avior dames 1.