Heren 1

Heren 1 Kampioen!

Afgelopen zaterdag speelde BOVO H1 de kampioenswedstrijd tegen Wivoc in Winterswijk.
Omdat concurrent Dynamo de avond er voor al had gewonnen, moest BOVO deze wedstrijd winnen om kampioen te worden in de promotieklasse.

BOVO startte vol overtuiging en wist met een service serie van Nick van der Bend tot maar liefst 0-17! voor te komen. Daarmee was de eerste spanning er gelijk van af en met zuiver spel werd de set degelijk uitgespeeld en gewonnen met 10-25.

In de tweede set wist BOVO het ritme te behouden. Met hard werken in het achterveld werden veel ballen van de grond gehouden en wist BOVO weer een voorsprong op te bouwen. Gesteund door het vele publiek dat uit Aalten meegekomen was werd deze voorsprong overtuigd uitgebouwd. Deze set werd gewonnen met 12-25.

Hierop volgde de derde en beslissende set en liet BOVO zien dat het dit seizoen op mentaal gebied flink gegroeid is. Op beslissende momenten werd de rust in het spel goed behouden om vervolgens met zeer overtuigend aanvallend spel terug te komen.
BOVO maakte snel duidelijk dat het maar één missie had vandaag en dat hier niets tussen zou komen! Er werd ook deze set een ruime voorsprong opgebouwd en met 13-25 werd de derde set gewonnen en het kampioenschap binnen geslagen!

Na de eerste feestvreugde werd de vierde set nog gespeeld. Met wat wisselingen bij BOVO wist men toch het spel goed door te zetten en werd deze set ook binnen gehaald en daarmee de wedstrijd gewonnen met 0-4.

Na het kampioensfeest kunnen de heren van BOVO zich op gaan maken voor de 3e divisie in het komende seizoen. Met dit kampioenschap wordt afscheid genomen van trainer/coach Jeroen Brockötter en assistent Gerard Swijtink. Komend seizoen wordt deze taak overgenomen door Eric Maan. Maan is een bekende in de volleybalwereld met name ook door zijn zoons Joram (oud-international) en Jelte (spelend op het hoogste niveau in België). Maar ook Eric zelf heeft al vele dingen meegemaakt op hoog niveau in het volleybal. Dit seizoen zal hij afscheid nemen als trainer bij US Amsterdam dames 1 (uitkomend op het een na hoogste niveau van Nederland), om zich volgend seizoen volledig te richten op het trainerschap bij het 1e herenteam in Aalten.