Heren 1 Nieuws

HEREN BOVO 1 LIJDT EERSTE NEDERLAAG

Na zes overwinningen op rij heeft het vlaggenschip van Bovo afgelopen zaterdag zijn eerste nederlaag van het seizoen in de 3e Divisie B geleden. In de gemeentederby die tot het einde spannend was, trokken de bezoekers uit Dinxperlo in de vijfde set aan het langste eind, 2-3 voor Favorita.

Met zes overwinningen uit zes wedstrijden begonnen de Aaltense volleyballers vol goede moed aan de derby tegen de mannen van Favorita uit Dinxperlo. Hoewel de bezoekers als nummer negen van de ranglijst aan de wedstrijd begonnen tegen Bovo, dat op de derde plek stond genoteerd, was vooraf al duidelijk dat het voor beide teams een lastige wedstrijd ging worden. Met een goed gevulde tribune begonnen beide teams gretig aan de wedstrijd, waarbij Bovo in de eerste set het verschil wist te maken en een voorsprong van twee punten niet uit handen gaf. 25-23. In de tweede set was het Favorita dat het initiatief overnam van Bovo, maar op tijd wist Bovo zich te herpakken en de set met 25-22 binnen te slepen.

In set 3 en 4 wist Bovo aanvallend zijn niveau niet meer te halen, waar Favorita blokkerend en verdedigend veel punten wist te scoren. Set 3 en 4 werden beide met 22-25 gewonnen door Favorita. Zo gaf Bovo de 2-0 voorsprong uit handen en wisten de bezoekers terug te komen tot 2-2.

In de vijfde, beslissende set liet Bovo de bezoekers op een 0-5 voorsprong komen, waardoor direct achter de feiten aan werd gelopen. Aan het einde van deze set wist Bovo nog terug te komen en de spanning terug te brengen, maar Favorita wist het uiteindelijk eenvoudig af te maken. 13-15.

Met deze 2-3 nederlaag pakt Bovo 2 punten en behoudt daarmee de derde plek in de 3e Divisie B. Aanstaande zaterdag 26 november staat de thuiswedstrijd tegen koploper Woudenberg op het programma. 18:00 uur in de Stationshal aan de Landbouwstraat in Aalten.

Begonnen: Huisman, N. Swijtink, te Winkel, Kleine Schaars, van der Bend, J. Swijtink, ter Haar. Kwam in: van Lith, Korten, Derksen.