Dames 1 Nieuws

De Hofnar-Bovo dames 1 wint met 3-1 van Rosstars dames 1

Op 17 februari vertrok het eerste damesteam van De Hofnar- Bovo naar Rossum om tegen de huidige nummer 2 aan te treden. Enkelen van het Aaltense team waren ziek, zwak en misselijk. Libero Baten moest hierdoor helaas thuis blijven. Desondanks was iedereen erop gebrand weer eens wat punten binnen te halen. Woorden van coach Brockotter in de voorbespreking: ‘Speel met overtuiging en vol lef en vooral: maak plezier!’

De Hofnar-Bovo dames 1 begon de wedstrijd zeer scherp, daar waar het aan de kant van Rosstars een rommeltje was. De pass kwam goed aan, waardoor spelverdeelster Van der Bend al haar aanvallers kon benutten. Na een aantal punten gespeeld te hebben, stond het Aaltense team met 7-1 voor. Het werd zelfs 18-12, maar vervolgens herpakte Rosstars zich. Middels onder andere prikballen wist Rosstars dames 1 zich terug te vechten in de set. Uiteindelijk pakten zij deze set met 25-22.

Jammer van het einde van de eerste set, maar vol geloof ging het team uit Aalten de tweede set in. Weer pakten zij de voorsprong door een goede serve serie van Van der Bend, 7-1. Rosstars kwam tot 11 punten in de buurt van De Hofnar-Bovo, maar daarna liep het Aaltense team weer uit. Lange ralleys werden gespeeld. Door mooie service servies, door onder andere knaller Tijs en een goede passlijn, uitgezet door libero Bruil, wist De Hofnar-Bovo dames 1 de set naar zich toe te trekken. Het laatste punt werd door het jongste zusje van Bruil gescoord: 25-18.

De flow zat erin! Ook de derde set werd lekker begonnen. Aanvoerdster Van der Berg, ook niet helemaal fit, scoorde mooie punten aan de buitenkant. Ook Douma, als diagonaal uitkomend, maakte veel punten voor De Hofnar-Bovo. De pass bleef goed en het blok en de verdediging stond als een huis. Rosstars kon het niveau van De Hofnar-Bovo niet bijbenen. Op 24-16 maakte Van der Berg het laatste puntje. De 2-1 was een feit.

Wat werd er mooi spel getoond door de meiden van De Hofnar-Bovo. Er werd vrijuit en met veel plezier gespeeld, zo ook in de vierde en tevens laatste set. Op 12-4 nam Rosstars een time-out, maar dit mocht niet Baten. De Hofnar-Bovo dames 1 liet zich niet van de wijs brengen en bouwde de voorsprong uit. Nog een wissel aan de kant van De Hofnar-Bovo: een 3e Bruil kwam het veld in voor de serve. Met onder andere deze familie in het veld, enthousiaste medespeelsters en een fanatiek schreeuwende coach, haalde het team uit Aalten zeer verdiend de winst binnen. Het team uit Rossum wist deze set maar liefst 15 punten te behalen.

Met 4 punten in ‘the pocket’ stapten de dames van De Hofnar-Bovo voldaan weer in de auto. Woensdag 21 februari mogen zij weer knallen tegen de directe concurrent Pegasus dames 1 in Nijmegen. Een belangrijke en waarschijnlijke leuke pot om te zien.