Heren 1 Nieuws

De Hofnar – Bovo komt tekort in Woudenberg

In de wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, Woudenberg, kwamen de Aaltense mannen afgelopen zaterdag tekort. Na een sterke start en degelijk spel in de eerste twee sets bleek de thuisploeg effectiever en koelbloediger boven de twintig punten waardoor alle punten bij de promovendus uit Woudenberg bleven.

De laatste uitwedstrijd van het seizoen begonnen de Aaltense mannen scherp en werd al snel een voorsprong van vijf punten genomen. Met solide spel leek het erop dat De Hofnar – Bovo voor een verrassing kon gaan zorgen maar gedurende de set kwamen het Woudenbergse vlaggenschip langszij en met een minimaal verschil ging deze set met 25-23 naar de thuisploeg. De tweede set opende De Hofnar – Bovo weer sterk en lang leek het erop dat de stand gelijk zou worden getrokken. Echter slopen de persoonlijke fouten er in bij de Aaltenaren waardoor deze set met 26- 24 in het voordeel van Woudenberg werd afgesloten. De eerste twee sets bleken een aanslag gedaan te hebben op de Aaltense selectie. Hoewel verdedigend nog mooi spel werd laten zien, kon aanvallend geen verschil meer worden gemaakt. De Woudenbergse mannen bleven constant, zoals in de voorgaande sets waardoor met 25-18 de 3-0 voorsprong een feit was. De laatste set speelde De Hofnar – Bovo alles of niets om wellicht nog met een punt huiswaarts te keren. Helaas bleek de thuisploeg nog een reserve te hebben waardoor een 4-0 nederlaag niet meer kon worden afgewend. Met 25-22 bleek Woudenberg ook in deze laatste set te sterk en zo bleven alle punten in sporthal De Camp.

Op zaterdag 22 april staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor De Hofnar – Bovo. Promovendus SDS uit Voorthuizen, dat al gedegradeerd is, komt dan op bezoek in de Stationshal. Om de derde plek op de ranglijst veilig te stellen moet dan minimaal met 3-1 gewonnen worden

Begonnen: Huisman, Zeilstra, te Winkel, van der Bend, van Lith, J. Swijtink, ter Haar. Kwamen in: Kleine Schaars, N. Swijtink, Korten, Derksen.