Heren 1 Nieuws

DE HOFNAR-BOVO WINT MET 4-0 VAN SPRINGENDAL SET-UP ‘65

Na de 3-0 overwinning in het bekertoernooi afgelopen donderdag in Didam speelden de mannen zaterdag tegen het tweede herenteam van Springendal Set-Up ’65 uit Ootmarsum. Door puntverlies van de concurrentie kregen de Aaltenaren de mogelijkheid om de koppositie in de Derde Divisie A te verstevigen. Met overtuiging werden de bezoekers zonder punten huiswaarts gestuurd en was de zesde maximale overwinning van dit seizoen een feit.

De eerste set begon de Hofnar-Bovo voortvarend en nam het direct het initiatief. De bezoekers kregen geen kans om in het spel te komen en werden overklast door de Aaltense mannen onder leiding van Walter Slotboom. Zo nam de Hofnar-Bovo met 25-13 een 1-0 voorsprong. In set twee gingen de Aaltenaren door met waar ze de eerste set mee geëindigd waren. Zowel aanvallend als defensief deed de Hofnar-Bovo wat het moest doen en zo ging ook deze set met duidelijke cijfers naar de thuisploeg. (25-18)

Gedurende de derde set leek Set-Up meer in zijn spel te komen en kon het meer weerstand bieden. Tijdens de bigpoints was het toch weer de Hofnar-Bovo die het verschil wist te maken en op de side-out de set winnend wist af te sluiten. Met 25-22 werd de 3-0 voorsprong genoteerd.

De vierde en laatste set werd met een aantal wissels begonnen, maar ook deze spelers lieten zien dat de Hofnar-Bovo als collectief een sterke ploeg vormt. Met de eindstand van 25-20 werd de eindstand op 4-0 bepaald en kon de Aaltense ploeg wederom vijf punten bijschrijven.

Na acht wedstrijden heeft de Hofnar-Bovo 31 punten en blijft het koploper in de Derde Divisie A. Aanstaande zaterdag 9 december spelen de Aaltenaren om 17.00 uur tegen Webton Hengelo in Hengelo (OV).

Begonnen:         Huisman, Waenink, Swijtink, N. van der Bend, Jansen, Korten, ter Haar. Kwamen in:       Kleine Schaars, B. van der Bend, Zeilstra, te Winkel.