Heren 1 Nieuws

DE HOFNAR-BOVO WINT AALTENSE GEMEENTEDERBY

De ontmoeting tussen De Hofnar – Bovo en Favorita afgelopen zaterdag is met 4-0 gewonnen door de Aaltense mannen onder leiding van Pascal Vet. In de eerste twee sets was het voor De Hofnar – Bovo nog zoeken naar de juiste afstemming, maar in de daaropvolgende sets wist het de bezoekers uit Dinxperlo te overklassen waarmee de vijf punten in de Stationshal bleven.

In de eerste set begon De Hofnar – Bovo niet geheel scherp en met een aantal onnodige fouten gaf het de bezoekers uit Dinxperlo een voorsprong van zeven punten. Bij de stand van 7-14 in het voordeel van Favorita ging het bij de Aaltenaren lopen en kwam het knap terug. Met 25-22 kwam De Hofnar – Bovo op een 1-0 voorsprong. De tweede set leek in veel opzichten op de openingsset. Met meerdere technische fouten aan de kant van De Hofnar – Bovo ging het lang gelijk op tussen de twee ploegen die het tot op heden goed doen in de bovenste regionen van de Derde Divisie A. Bij de stand van 20-20 kon De Hofnar – Bovo uitlopen waardoor met 25-21 de tweede set ook naar De Hofnar – Bovo ging.

Vanaf set drie leek het incomplete Favorita moegestreden, waardoor De Hofnar – Bovo vrijer kon gaan spelen. Met spelverdeler Van der Bend werd gevarieerd aangevallen en kwamen de bezoekers geen moment meer in de wedstrijd. Zo werden set drie en vier respectievelijk met 25-17 en 25-16 gewonnen door De Hofnar – Bovo. Met deze 4-0 overwinning verstevigen de Aaltenaren de koppositie in de Derde Divisie A. De volgende wedstrijd voor de Aaltense heren staat gepland op zaterdag 28 oktober tegen Hevo in Heino (OV).

Begonnen: Huisman, Jansen, Korten, Waenink, N. van der Bend, Swijtink, ter Haar.

Kwamen in: B. van der Bend, Kleine Schaars, te Winkel.