Dames 1 Nieuws

Laatste thuiswedstrijd voor De Hofnar-BOVO dames 1

Zaterdag 22 april stond alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Een wedstrijd waarin niets meer op het spel stond voor De Hofnar – Bovo DS1. De doelstelling was namelijk al bereikt: handhaving in de tweede divisie. Toch weet Jeroen nog een nieuwe uitdaging te formuleren: als De Hofnar – Bovo met 4-0 zouden winnen, dan zouden ze met de tegenstander Boemerang van positie op de ranglijst wisselen en zouden ze zevende zijn. De eerste van het rechter rijtje. Klinkt toch leuk…

Nadat alle pupillen tijdens de warming-up heren 1, de tegenstander van heren 1, Boemerang en dames 1 gehighfived hadden, werd voor de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Hemmie Damen. Hemmie was al jaren trouw lid van De Hofnar – Bovo. Daarnaast was hij onder andere nauw betrokken bij het ontstaan van het clubblad het Bovo-gevoel en de uitgave van de presentatiegids. Bovo wenst de familie Damen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Na de minuut stilte gingen de neuzen dezelfde kant op. Volleyballen! De eerste punten moesten de speelsters de minuut stilte van zich afspelen en daarna begon het team te draaien als een trein. Gedurende de eerste set doorgaand in de tweede set bracht de nieuw geformuleerde doelstelling de nodige energie en het nodige enthousiasme in ons spel. Deze twee sets werden overtuigd gewonnen met 25-15 en 25-18.

In de derde set raakte De Hofnar – Bovo langzaam de grip op het spel kwijt. Boemerang daarentegen kreeg juist steeds meer grip op de wedstrijd, waardoor zij de derde set naar zich toetrokken met 25-18. Hierdoor was plek zeven helaas uit zicht. Maar dat mocht geen probleem zijn: alleen Alterno en Apollo wisten met winst uit de roze hal te vertrekken en dat zouden dit seizoen ook de enige twee teams zijn. Dus vol goede moed begon De Hofnar – Bovo aan de vierde set. Helaas waren de dames van De Hofnar – Bovo het goede spel uit de eerste twee sets helemaal kwijt en wist Boemerang de stand in sets gelijk te trekken met 25-14. Gelukkig wist De Hofnar – Bovo voor de vijfde set de spirit weer terug te vinden en werd met 15-11 de winst toch veilig gesteld.

In de vijfde set werden Sophie Schutten en Lianne Stoltenborg met een publiekswissel bedankt voor hun inzet bij De Hofnar – Bovo. Na drie seizoenen zal Sophie het Achterhoekse Aalten verruilen voor het Westerse Amsterdam. Lianne was halverwege dit seizoen aangesloten bij het eerste damesteam van De Hofnar – Bovo en zal, net als Sophie, haar studie vervolgen in Amsterdam.

Na een gezellig eindfeest in de kantine volgt nu een weekje rust voor de Aaltense dames. Daarna zal langzaam gestart worden met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen