Heren 1 Nieuws

Mannen De Hofnar-Bovo leiden eerste nederlaag van seizoen

Na vijftien overwinningen op rij is het de mannen van De Hofnar-Bovo afgelopen zaterdag in Diepenheim niet gelukt om de nummer vier van de ranglijst Time-Out ’75 te verslaan. In een wedstrijd waarin de tegenstander zich vooral verbaal liet gelden en waarbij een tweede scheidsrechter ontbrak, kwamen de Aaltenaren onder leiding van Walter Slotboom niet verder dan een 2-3 eindstand. Hiermee is De Hofnar-Bovo echter wel weer twee punten uitgelopen op de achtervolgers in de Derde Divisie A. Na 16 wedstrijden staan de Aaltense heren met 70 punten ruim aan kop en laat het de nummer twee van de ranglijst al twaalf punten achter zich. Met nog zes competitiewedstrijden op het programma heeft De Hofnar-Bovo alles in eigen hand.

De wedstrijd die om 16.00 uur aanving, bleek al gauw een bijzondere te worden. Al in de openingsfase werd het spel dat De Hofnar-Bovo graag speelt ontregeld door veel Diepenheimse aanmerkingen op de leiding die de wedstrijd solo in goede banen moest zien te leiden. De afwezigheid van de tweede scheidsrechter bleek meermaals in de wedstrijd een groot gemis. Aan beide kanten van het net werd veel toegelaten en werd er nauwelijks technisch gefloten. Door het stroeve verloop van de wedstrijd kwam De Hofnar-Bovo niet in haar spel en leek het zich hierdoor te veel te laten beïnvloeden. Met 25-19 ging de eerste set duidelijk naar de thuisploeg. Ook in de tweede set liet De Hofnar-Bovo niet zien waar het toe in staat is. Met matig en voorzichtig spel werden veel punten Time-Out ’75 in het schoot geworpen. Te laat kwamen de Aaltenaren op gang om de achterstand ongedaan te maken waardoor ook de tweede set naar de Diepenheimse mannen ging. Met 25-22 stond De Hofnar-Bovo zodoende voor het eerst dit seizoen op een 2-0 achterstand.

Vanaf set drie werd het spel aan Aaltense kant secuurder en had Time-Out ’75 volleyballend vaak geen antwoord. Ook leek de vermoeidheid aan Diepenheimse kant toe te slaan maar de jeugdige spelers werden op de bank gehouden en de veteranen leken niet te willen toegeven. Met 20-25 was de derde set voor De Hofnar-Bovo en werd de aansluiting met Time-Out ’75 gezocht. Ook in de vierde set speelde De Hofnar-Bovo geconcentreerder dan in de twee verloren sets waardoor het liet zien dat het zich niet zo maar overgeeft. Aan Diepenheimse kant sloeg de frustratie toe dat leidde tot een gele kaart. Meerdere kaarten hadden kunnen volgen vanwege het soms ronduit onsportieve gedrag aan de kant van Time-Out, maar de scheidsrechter hield de kaarten de rest van de middag op zak. Deze vierde set werd met 19-25 gewonnen door De Hofnar-Bovo en zo kwamen de Aaltenaren op gelijke hoogte en werd de 2-2 op het scorebord genoteerd. In de beslissende tiebreak gaf De Hofnar-Bovo een ruime voorsprong door veel eigen fouten uit handen en trok Time-Out ’75 uiteindelijk aan het langste eind. Met 15-13 werd de wedstrijd besloten in het voordeel van de thuisploeg waarmee de eerste nederlaag van het seizoen voor De Hofnar-Bovo een feit was.

Door onnauwkeurig spel in de eerste twee sets en het zich laten beïnvloeden door externe factoren mag De Hofnar-Bovo hand in eigen boezem steken voor dit puntverlies. Dat de Aaltenaren daarna sterk terugkwamen laat daarentegen zien dat deze selectie tot veel in staat is, waarmee het de resterende wedstrijden van het seizoen van niemand kan verliezen behalve van zichzelf. Pas op vrijdag 9 maart staat de volgende competitiewedstrijd gepland, om 21.15 uur in Wierden tegen WVC Volley. Zodoende heeft De Hofnar-Bovo drie weken om zich op te laden en zich te herpakken voor de resterende wedstrijden van dit seizoen. Daarnaast spelen de Aaltenaren op maandag 19 februari voor de beker een 1/8e finale in Westervoort tegen Wevoc.

Begonnen: Huisman, Waenink, te Winkel, Jansen, N. van der Bend, Swijtink, Ter Haar.

Kwamen in: Kleine Schaars, B. van der Bend, Korten, Zeilstra