Dames 1 Nieuws

Maximale winst voor de Hofnar-Bovo dames 1 tegen Kapmakelaardij/SSS dames 1

Allereerst nog een korte terugblik naar woensdag 21 februari. De Hofnar-Bovo dames 1 speelde die avond in Nijmegen tegen directe concurrent Pegasus dames 1, op dat moment de nummer 10 van de ranglijst. Na een rommelige opstart met het telsysteem en het brandalarm dat afging werd deze wedstrijd door onnauwkeurig spel helaas verloren met 4-0 door de Aaltense dames. Het was een wedstrijd om snel te vergeten. De weken erna werd er hard getraind voor de komende wedstrijden waarin de ploeg uit Aalten volle bak voor de punten gaat! De eerst volgende wedstrijd is zaterdag 10 maart.

Op zaterdag 10 maart mocht het eerste dames team van de Hofnar-Bovo weer aantreden in eigen hal. Na een korte periode van rust stond iedereen te popelen om het wedstrijdritme weer op te pakken. Midspeelster Tijs moest helaas thuis blijven vanwege griep. Roos Wisselink uit het tweede team nam deze plek op zich. Desondanks was iedereen erop gebrand om punten binnen te halen.

De wedstrijd mocht beginnen en de sfeer zat er goed in. Er werd hard geknokt voor elke bal wat resulteerde in mooie rally’s en winnende punten. Aan beide kanten werd er hard gewerkt waardoor het gelijk op liep. Door vechtlust en zuiver spelen trok de Hofnar-Bovo dames 1 de eerste set naar zich toe. Stand: 25-19.

Met volle overtuiging aan de kant van het Aaltense team begon de tweede set. De flow zat er goed in! De passlijn werd clean uitgezet, er werden mooie service series gemaakt en van der Bend kon de aanvalsters goed bedienen. Ook deze set liep gelijk op. Aan het einde van de tweede set werd het voor beide teams nog spannend maar de Hofnar-Bovo dames 1 trok aan het langste eind. Stand: 27-25.

Twee punten waren al binnen voor de ploeg uit Aalten. Dit smaakte zeker naar meer. Ook in de derde set was de Hofnar-Bovo goed gefocust en zeer scherp in haar eigen spel. Libero Baten had de passlijn en verdediging goed onder controle waardoor spelverdeelster en aanvalsters hier profijt van hadden. Silke Bruil, jongste speelster van de Hofnar-Bovo dames 1 scoorde mooie punten aan de buitenkant en Luimes, uitkomend als diagonaal zat goed in de wedstrijd waardoor zij veel punten maakte. Kapmakelaardij/SSS dames 1 kwam aan het einde van de derde set nog dichtbij, maar de ploeg uit Aalten won deze set vol overtuiging. Stand derde set: 25-22.

Er werd mooi spel vertoond door de meiden van de Hofnar-Bovo dames 1. Er werd vol lef gespeeld en vooral met plezier. Dit waren tevens ook de woorden van coach Brokkoter in de voorbespreking. Ook in de vierde set werd dit doorgezet. Door sterke service aan de kant van de Hofnar-Bovo dames 1 werd de passlijn van Kapmakelaardij/SSS dames 1 flink onder druk gezet. Door aanmoediging van het Aaltense publiek, de kant, juiste focus en scherpte

werd ook deze laatste set gewonnen door de Hofnar-Bovo dames 1. Stand: 25-21. Vijf belangrijke punten waren binnen!

Aanstaande donderdag komt Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV dames 1 op bezoek. De nummer 12 van de ranglijst. Hier valt dus zeker wat te halen voor de ploeg uit Aalten. Om 21.00 uur start dan het fluitsignaal in eigen hal! Hopelijk tot dan!