Heren 1 Nieuws

TIEBREAKZEGE DE HOFNAR – BOVO IN HARDERWIJK

Na twee 4-0 overwinningen heeft De Hofnar – Bovo afgelopen zaterdag in Harderwijk voor het eerst dit seizoen twee sets moeten toegeven aan VVH. Na een wedstrijd van ruim twee uur trokken de Aaltenaren in de vijfde set aan het langste eind en won De Hofnar – Bovo met 3-2.

In de openingsset ging het lang gelijk op tussen VVH en De Hofnar – Bovo. De bezoekers deden VVH onnodig veel punten cadeau en zo hielp het de tegenstander in het zadel om deze eerste set met 25-23 binnen te slepen. In set twee was het voor De Hofnar – Bovo zaak om orde op zaken te stellen en de stand gelijk te trekken. Met een betere servedruk en een lagere foutenlast was de stand vrij snel weer in evenwicht. Met 18-25 ging deze tweede set naar de Aaltense formatie onder leiding van Pascal Vet.

In de derde set viel De Hofnar – Bovo terug in het slordige spel uit de eerste set. Veel onnodige fouten op belangrijke momenten zorgden ervoor dat VVH, dat overigens niet onaardig speelde, ook deze set in het schoot geworpen kreeg. Met 25-18 kwamen de mannen uit Harderwijk op een 2-1 voorsprong. Om een vijfsetter en mogelijk een overwinning af te dwingen moest De Hofnar – Bovo in de vierde set alle zeilen bijzetten om de setstand weer gelijk te trekken. Waar VVH haar meeste kruit verschoten leek te hebben, schakelde De Hofnar – Bovo een tandje bij en nam het snel afstand. Met 15-25 was het krachtsverschil in deze set duidelijk en werd de setstand van 2-2 genoteerd.

Zo kwam het aan op een beslissende vijfde set. Met een flinke verjonging aan Harderwijkse zijde gaf De Hofnar – Bovo een beetje extra gas en nam het snel afstand van VVH. Met 9-15 wonnen de Aaltenaren deze tiebreak en zo waren de 3-2 overwinning en daarmee drie punten binnen. Met dertien punten uit drie wedstrijden gaat De Hofnar – Bovo nog steeds aan de leiding in de Derde Divisie A.

Aanstaande zaterdag 14 oktober speelt De Hofnar – Bovo de Aaltense gemeentederby tegen Favorita. Aanvang 18:00 uur in de Stationshal te Aalten.

Begonnen: N. van der Bend, Huisman, te Winkel, Waenink, Jansen, Korten en ter Haar.

Kwamen in: Swijtink, B. van der Bend, Kleine Schaars en Zeilstra.