Dames 1

Veel spektakel bij Dames 1!

Zo ongeveer 2 weken geleden kregen we de eerste berichten binnen dat Trivos van alles uit de kast zou halen voor de wedstrijd tegen ons. Er was al een evenement aangemaakt op Facebook met de titel: ‘kampioenswedstrijd’. Wel bijzonder dat de kampioenswedstrijd al gespeeld wordt op een moment dat Trivos, DVO en wij nog 6 wedstrijden te gaan hebben en er nog van alles mogelijk is. Aan de andere kant was dit natuurlijk een enorm compliment voor ons. Wij, als promovendus met een nieuw team en een nieuwe staf, worden gezien als kampioenskandidaat. En er is een hoop heisa gemaakt omdat de dames van Trivos tegen óns moeten spelen. Alles hebben ze geregeld; wat extra publiek, trommels, een dj, een super ambiance, goede thuisvlaggers en zelfs de scheids.

We begonnen erg scherp aan de wedstrijd. Iedereen zat lekker in de wedstrijd en we konden veel scoren. We wisten in de eerste set ons visitekaartje weer af te geven. Met veel servicedruk en goed spel wisten we het publiek van Trivos stil te krijgen. De eerste set wonnen we met 13-25. Maar na zo’n stand in zo’n wedstrijd is het moeilijk om dit vast te houden. Voor Trivos is dit wedstrijd van alles of niks en het publiek ging vanaf het 2e set wel achter hen staan. Aan de deze set begonnen we ook slordig met veel fouten. Toch wisten we halverwege weer ons ritme te vinden en konden we een achterstand omzetten naar een minimale voorsprong. Helaas gingen de dames van Trivos hier weer overheen en wonnen zij met 26-24.

Tijdens de derde set zakten we wat weg in de passing en wisten we ook niet meer te scoren. Een paar persoonlijke fouten en een arbitrage die tegen zat. Ja, op een paar momenten wisten de vlaggers en scheidsrechters dat hun hart iets dichter bij Wijchen dan Aalten ligt. Zo verloren wij het 3e set wat dikker, namelijk met 25-18.

Tussen de set wisseling van set 3 naar set 4 nam de scheidsrechter even de tijd om naar Tim te gaan. Het bizarre is dat de scheidsrechter verklaarde dat hij nu wel klaar was met de vlaggers. Vreemd dat hij hier 3 sets voor nodig heeft! In het vierde set ging de stand gelijk op. We hadden weer grip op de service van Trivos. Er was veel variatie in de aanval. Door een mooie afwisseling van tactische balletjes en een harde aanval konden we het blok van Trivos ook weer omzeilen. Het dubbeltje had vooral deze set beide kanten op kunnen vallen. Maar de scheids koos even voor de kant van Trivos met het goed keuren van een technisch erg mooie aanval aan Trivos zijde. Zo viel het dubbeltje de kant op van hen en konden zij de set winnen met 26-24.

We hebben veerkracht getoond en het was een leuke wedstrijd om te spelen. Met woensdag en zaterdag weer een wedstrijd is het een drukke week. De energie van de wedstrijd houden we vast en nemen we mee naar deze drukke week.