Nieuws

Wederom verlies voor Bovo Dames 1

Nadat we vorige week tegen VV Alterno DS3 slechts 1 punt in eigen huis hielden, vertrokken we vandaag richting Zwolle voor de tweede uitwedstrijd. Het derde dames team van VC Zwolle zou onze tegenstander zijn. Met twee keer een 3-1 overwinning heeft dit team een goede start gemaakt in de 2e divisie. We waren dus gewaarschuwd.

Dat zij in de 2e divisie thuishoren, werd ons in de eerste set gelijk duidelijk. Flinke servicedruk zorgde ervoor dat we gelijk tegen een achterstand aankeken. Enkele keren kregen we grip op de pass en konden hier mooie balletjes uit scoren. Echter konden wij zelf niet voldoende druk vanuit onze eigen serve uitoefenen, waardoor er geen mogelijkheden waren om het grote gat te dichten. VC Zwolle bleef doordrukken en haalde deze set met een dikke 10-25 binnen.

We werden wakker. Het was duidelijk dat er iets moest veranderen om toch nog enigszins kans te maken vandaag. Door een sterke serve kwamen we gelijk op een 4-1 voorsprong. Wat we in de eerste set niet lieten zien, herstelden we in de tweede set. Door een goede servicedruk, wisten wij de druk meer bij de tegenstander te leggen. Zij gingen meer fouten maken en wij kregen meer grip op het spelletje. De pass lag steeds beter en er werden veel ballen van de vloer gehaald. Het ging continue gelijk op. Een paar slimme aanvalletjes zorgden voor een stand van 23-22 in ons voordeel. Maar hier kwamen we toch echt tekort. VC Zwolle herstelde zich en trok de set met 24-26 naar zich toe

Balen. Maar de tweede set liet ons zien dat er wat te halen viel. Helaas konden wij het sterke spel van de tweede set niet doorzetten in de derde. De eerste set herhaalde zich. Wederom een sterke servicedruk zorgde ervoor dat we veel directe punten tegen kregen. Op het moment dat we de bal terug in het spel brachten, maakte VC Zwolle optimaal gebruikt van de kansen. Harde aanvallen van hun kant, konden wij niet op de juiste manier beantwoorden. Door zelf weinig druk te creëren, gaven we de set met 25-14 aan VC Zwolle.

“We gaan niet met lege handen naar huis”. Met de tweede set in ons achterhoofd, gingen we vol goede moed de vierde set in. Echter liepen we gelijk tegen een achterstand aan (7-11). Maar door keihard knokken en een aantal mooie reddingen, brachten we de stand terug naar 12-14. Maar hier konden we niet doordrukken. Ondanks een aantal mooie ballen, bleef VC Zwolle op ons voorlopen. De set ging met 20-25 wederom naar VC Zwolle.

Ondanks de teleurstelling van een 0-4 verlies, is er een stijgende lijn in ons spel te zien. We hebben er vertrouwen in dat we in de return tegen Zwolle punten in huis gaan houden. Op naar volgende week. Dan spelen we om 18.00 uur in eigen hal tegen Tornado Geesteren DS1.