Nieuws

Wedstrijdverslagen eerste helft 2023/2024

Bovo MB1 – MEVO MB1 (18-11-2023)

Deze wedstrijd is gespeeld in het prachtige Aalten, met veel vertrouwen zijn we de wedstrijd begonnen. De eerste set ging helaas niet zoals verwacht, we moesten nog even opgang komen. We stonden helaas achter, maar na een paar goede time outs liepen we weer vol vertrouwen in op onze tegenstanders. Helaas was de inzet van ons team niet genoeg. We hebben de eerste set verloren met 20-25.

Met goede moed, vertrouwen en een bak lawaai zijn we de tweede set gestart. Met een mooie pass hier en een goede aanval daar, zijn we de tweede set goed doorgekomen. Het was nog steeds heel spannend. Uiteindelijk wonnen we 25-21. Op naar een spannende volgende set dachten we.

Toen de derde set, vol vertrouwen zijn we begonnen met het idee: “We kunnen dit.” Met heel veel service druk en een goede pass zijn we begonnen, het verliep goed. Met hele spannende rally’s, met een mooie blokjes en goede aanvallen wonnen we de set 25-15.

En de vierde set verliep super goed. We hadden een rustige pass die goed naar de setter ging, waardoor er een goede aanval gemaakt kon worden. De tegenstander ging tactische ballen spelen bijvoorbeeld net langs het blok en diep in de hoeken. Toch hebben we met 25-11 kunnen winnen! Een mooie 3-1 overwinning in onze eigen hal.

Bovo H1 – Livo H2 (15-11-2023)
Afgelopen woensdag ontvingen de heren de nummer 1 uit de competitie afkomstig uit Westervoort. Tijdens de warming up waren de heren uit Aalten overdonderd door de machtige aanvallen die de tegenstander liet zien. Desondanks schoot Bovo de eerste set uit de startblokken. Binnen een mum van tijd had Bovo een aardig gat geslagen met de huidige nummer 1 van de competitie. Door een reeks van 10(!) opslagen van Nathan Swijtink was de eerste set niet meer in gevaar en werd er met duidelijke cijfers gewonnen: 25-11.

De sfeer zat er nu goed in bij het team, maar de heren werden gelijk met de neus op de feiten gedrukt. Je krijgt tegen deze tegenstander nu eenmaal niks cadeau. Het ging een tijd gelijk op, totdat Livo een marge van 4 punten pakte. Door een sterk staaltje doorzettingsvermogen en slim getimede time-outs kon Bovo het heft in eigen handen pakken en de uitermate spannende set naar zich toetrekken: 26-24

Bovo was op zijn hoede voor deze listige tegenstander. Door meteen sterk te beginnen aan de 3e set en de duimschroeven bij het blok aan te draaien, kon deze relatief gemakkelijk voor Bovo binnen gehaald worden: 25-20

Met een fantasy-opstelling werden de heren van Bovo het veld ingestuurd voor de laatste set om de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Dit lukte in eerste instantie. Livo was erop gebrand om een punt mee te nemen naar Westervoort en wisten zich terug te vechten in de set. Na een spannende strijd vroeg Bovo op een cruciaal moment de time-out aan. Hier werd een plannetje gesmeed om de set binnen te halen. De uitvoering van dit plan was subliem. Jordy Aalbers gaf een snelle steekpass naar part-time set-upper Jelmer Korten, die het beslissende punt kon binnentikken: 25-22

De eerste wedstrijd die Bovo met 4-0 gewonnen heeft, dit smaakt naar meer. Na afloop werd bovenstaande foto gemaakt ter ere van de verjaardag van shirtsponsor Reinout. De volgende wedstrijd staat gepland op vrijdag 24 november in Deventer tegen Avior.

Bovo D2 – Brevolk D1 (4-11-2023)
Bovo vs Brevolk, de derby van de gemeente Aalten. De wedstrijd die je wilt winnen. De eerste set was een set waar we allemaal nachtmerries aan over houden. We praten daarom hier maar niet over. We verloren helaas met 11-25.

De tweede set ging al stukken beter, beetje bij beetje kwamen we dichterbij. Helaas stonden de volleybalgoden niet aan onze kant en verliezen we de 2e set met 20-25.

Toen kwam de derde set, nu moest het gebeuren. Mochten we de wedstrijd willen omdraaien dan was dit het moment. Met de winnaars speech van Hans in onze gedachten en de coaching van Marcel begonnen we aan de derde set. Hier kwamen we los en zo wonnen we deze set met 25-21! Maar we waren er nog niet, we moeten knokken voor een 5e set. Met 2 kersverse wissels begonnen we aan de 4e set. Ook in deze set waren we aan het vechten voor elke bal. Het was geen makkie, maar zo hadden we wel de 4e set gewonnen met 25-22

Op fantastische wijze hebben wij ons terug geknokt naar een 2-2. Maar de 5e set, daar draait het om. Deze set moesten we winnen. Met het motto ‘maak ze gek’ stapten we het veld op. En of dit is gelukt! We winnen de 5e set met 15-11! Al met al een comeback van ons waar je u tegen kunt zeggen (al zeggen we het zelf)! Er is geknokt voor elke bal en hierdoor hebben wij onze eerste wedstrijd dit seizoen gewonnen!

Bovo H3 – SC Gorssel H1 (25-10-2023)

‘Oude volleyballers tegen nog oudere volleyballers’

Woensdagavond 25 oktober traden de ‘oude mannen’ van Bovo 3 aan tegen het eerste team van SC Gorssel. Wedstrijden tussen deze beide teams staan steevast garant voor spektakel. Het spelletje wordt namelijk door beide ervaren teams zéér goed beheerst en het was, ook afgelopen woensdag weer, voor beide kanten lastig om de tegenstander om de tuin te leiden. Uiteindelijk was het de brede selectie van de Bovo-mannen die de doorslag gaf en een uiteindelijk toch nog riante overwinning van 4-0 op het scorebord bracht (25-19, 26-24, 25-18, 25-18).

Coach Mauro Klein Gunnewiek: “Ik ben ongelooflijk trots op mijn jongens. Iedere week weten zij weer zo ongelooflijk veel passie, strijd en kwaliteit op de mat te leggen. Dat is werkelijk genieten! En dan heb ik het nog niets eens over het volleybal dat de mannen laten zien.”

De mannen van Bovo hebben een weekje om te herstellen van de clash tegen Gorssel want volgende week woensdag staat alweer de uitwedstrijd tegen Ace’19 in Doesburg op het programma. Op woensdag 15 november zijn de mannen weer in de Aaltense Stationshal te bewonderen. Om 21:00 u is dan de tegenstander dan Rebelle 3 uit Dieren. De toegang is gratis en iedere 10e bezoeker mag na afloop van de wedstrijd een bitterballetje mee-eten. Tot dan!

Bovo JB1 – Gemini JB1 (14-10-2023)
Het was weer eens zo’n weekend dat we een volleybal wedstrijd hadden. Maar dit keer voor het eerst dit seizoen niet in onze eigen vertrouwde sporthal. Nee, dit keer was het in het hol van de leeuw: sporthal De Helster in Elst. We begonnen met goede moed aan onze wedstrijd, al hadden we wel een moeilijke start van de eerste set. Een time-out waarin we even goed werden aangepakt was nodig. Daarna knokten we ons weer terug in de wedstrijd. Met 20-25 wonnen we de eerste set.

We realiseerden ons ook dat we beter ons best moesten gaan doen, omdat Gemini hun uiterste best ging doen om ons de pan in te hakken. Vastberadenheid en met de gedachte dat we deze wedstrijd wel eens zouden kunnen winnen begonnen we aan de 2de set. En man, wat was dat een mooie set voor ons! Het was alsof we allemaal in de ketel met toverdrank waren gevallen, waardoor we ineens super konden volleyballen. Met een goed gemikte opslag hier en een keiharde smash daar, pakten we deze set met 12-25.

Vol goede moed begonnen we aan de derde set. Al bleek dat na een aantal opslagen van de tegenstander, zij ook ineens het licht hadden gezien en een paar punten van ons afpakten. Na een moeilijke eerste helft van de set en twee time-out’s om ons weer goede moed in te praten, raapten we ons weer bij elkaar en begonnen wij met terugvechten. Na een paar mooie opslagen van ons team stonden we ineens weer gelijk en uiteindelijk met een aardige voorsprong van 5 punten weer voor. We moesten en zouden deze set winnen, anders was de kans nog aanwezig voor een vijfde set en dat wilden wij voorkomen. We hoefden nog maar drie punten te scoren om deze set te winnen… En dat deden wij ook hierdoor wonnen we de set met 21-25. We hadden het gedaan. Wij hadden de set gewonnen en hiermee ook gegarandeerd de winst binnen.

Nu we toch al hadden gewonnen wilden we natuurlijk ook gewoon met 4-0 winnen om zo die vijf punten mee naar Aalten te nemen. Het was een mooie set waarbij we de hele tijd met ongeveer drie tot vijf punten voor stonden. Zo wonnen wij met 19-25 en gingen wij met een tevreden gevoel en vijf punten terug naar huis

Bovo D1 – Grol D1 (14-10-23)
Op zaterdag 14 oktober is het halve team van dames 1 afgereisd naar Groenlo voor de wedstrijd tegen Grol dames 1. Evenals hen een promovendus dit seizoen en daarom werd een spannende wedstrijd verwacht. Zeker doordat het team geplaagd wordt door blessures en daarnaast ook enkele afwezigen had. Gelukkig hadden de dames hulp van Hilke uit dames 2! Zij bleek deze wedstrijd van onschatbare waarde.

De eerste set in Groenlo begon matig aan de zijde van Bovo. Zou het komen doordat ze wederom tijdens een uitwedstrijd moesten inspelen zonder opzwepende muziek? De sfeer in andere hallen is ver te zoeken in de promotieklasse… De eerste set moet snel worden vergeten en daarna besloten de dames zelf de Aaltense sfeer maar uit de kast te halen. Een nipte overwinning in de tweede set smaakte naar meer en dit lieten zij in de derde set met duidelijke cijfers zien.

Echter kwam in de vierde set de klad erin. Wellicht was de energie, die toch al overeind gehouden werd door verjaardagstraktaties van Anniek, toch een keertje op in het uitgedunde team. Het resulteerde in een vijfde set die werd afgedwongen door Grol. Hierin kwam dames 1 nog goed terug van een flinke achterstand, maar ging met 14-16 de overwinning toch naar Groenlo.

In de thuiswedstrijd zal hopelijk de andere helft van het team ook aanwezig zijn en hebben zij hiermee nog een flink verrassingseffect in huis. Met 12 punten uit 4 wedstrijden kunnen de dames niet anders dan tevreden zijn met het debuut in de promotieklasse.

Bovo D4 – Halley D6 (7-10-2023)
Afgelopen zaterdag moesten we een wedstrijd zonder onze vaste coach Eline doen, maar gelukkig was daar Inge die ons heel erg miste en de taak op zich wilde nemen. De eerste set zat de sfeer er gelijk al goed in. Zingen en dansen, alles werd er gedaan om maar te winnen. We speelden goed en wonnen zo met 25-19.

De tweede set ging wat moeizamer, de rallies waren lang en we konden ze niet altijd goed afmaken. Door toch te blijven gaan voor elk punt hebben we de set weten te pakken met 25-23. De derde set begon wat minder enthousiast, waardoor onze tegenstander een aardige voorsprong kreeg. We herpakte onszelf maar dit was net niet genoeg, we hebben deze set verloren met 20-25.

We hadden echt geen zin in 5e set dus iedereen werd aan het werk gezet om ervoor te zorgen dat het na deze set klaar was. We wisten dat we hele goede kans hadden om te winnen en in deze set hebben we dit laten zien! We hebben hem dan ook met 25-13 gewonnen en dus deze wedstrijd met een prachtige 3-1 gewonnen!

Bovo H2 – DVO H1 (7-10-23)
De volleybalarena stond in vuur en vlam toen het onwaarschijnlijke gebeurde. Onze heldhaftige ploeg stond oog in oog met de beruchte heren 1 van DVO, die met 2-0 voor stonden. Het publiek was er al bijna van overtuigd dat ze popcorn nodig hadden om van het spektakel te genieten.

Maar wacht! Plotseling ontwaakte het team uit zijn middagdutje en realiseerde zich dat ze in een volleybalwedstrijd zaten. Met een mengeling van vastberadenheid, zweet en een vleugje humor besloten ze dat het tijd was om te schitteren.

Met een scherp gevoel voor timing begonnen we punten te scoren alsof het gratis ijsjes waren. Onze tegenstanders stonden erbij als konijnen die verstijfd waren door de koplampen van een auto. Het werd duidelijk dat onze comeback in volle gang was!

Met een knipoog naar het lot en een paar well-geplaatste schoten, wonnen we de derde set en de vierde set. De spanning was te snijden, maar onze helden hielden stand. Het leek erop dat we de mannen van DVO met een lach op hun gezicht naar huis zouden sturen.

De vijfde set was een knallende finale die rechtstreeks uit een Hollywood-film leek te komen. We stonden schouder aan schouder, met zweetdruppels die vlogen als confetti op een feest. En toen, met een laatste, epische smash, verzekerden we onze 3-2 overwinning!

De tribunes barstten uit in lachen, juichen en zelfs wat vreugdetranen. Het was een comeback voor de boeken, waarbij humor en vastberadenheid samensmolten om ons tot kampioenen te kronen. En zo, lieve vrienden, werd een volleybalwedstrijd een komische meesterzet in de sportgeschiedenis!