Dames 1 Nieuws

Bovo dames 1 overtuigend kampioen

Afgelopen donderdag beklonk het eerste damesteam van Bovo een succesvol seizoen met een afgetekende 4-0 overwinning, waarmee zij al vroeg het kampioenschap veiligstelden in de eerste klasse. Een goed gevulde tribune in de Stationshal, waaronder de afgevaardigde van sponsor Alfa accountants en adviseurs, vierde met hen mee. Hiermee hebben de dames het vooraf gestelde doel van promotie ruimschoots behaald.

Aan het einde van de afgelopen twee coronaseizoenen besloot een groot gedeelte van dames 1 te stoppen. Hierdoor was de technische commissie genoodzaakt om het tweede team samen te voegen met de overgebleven dames uit het vlaggenschip. Een uit nood geboren combinatie van dames uit het eerste en tweede bleek goud waard, want zij werden overtuigend kampioen met slechts twee verliespartijen in het hele seizoen.

Trainer/coach Bas van der Bend schoot de dames te hulp toen aan het begin van dit seizoen nog geen trainer gevonden was. “Ik wist dat deze groep dames het niveau van de eerste klasse makkelijk aan kon en promotie was ons minimale doel. Ik heb hen enkel het laatste technische en tactische zetje hoeven geven naar de promotieklasse en de gezellig fanatieke sfeer in het team droeg hieraan bij. Nu ligt er ruimte voor een nieuwe trainer om dit goed samenspelende team naar een volgend niveau te tillen, in combinatie met opkomende talenten in de andere teams. Van degelijk en geroutineerd (ons credo) naar uitdagend en gevarieerd volleybal”.

Aanstaande donderdag rest nog de laatste thuiswedstrijd om 20.30 uur tegen KSV uit Vragender. Komend seizoen zal de stap gemaakt worden naar de promotieklasse en hiervoor wordt nog gezocht naar een nieuwe trainer/coach.

Dit bericht is verstuurd naar de Aalten Vooruit

Bovo dames 1 kampioen