Gedragsregels

Volleybal is een mooie sport waar passie en emotie bij komt kijken. Daarnaast zorgt het voor vriendschap en verbondenheid. En het is natuurlijk leuk om te doen én om naar te kijken! 

Binnen BOVO vinden wij het belangrijk dat iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Daarom vinden wij het als bestuur belangrijk om enkele gedragsregels met elkaar af te spreken en deze ook met elkaar na te leven.  

Algemene gedragsregels: 

Respect 

Behandel medespelers, coaches, scheidsrechters, tegenstanders, supporters en de speelomgeving met respect. Blijf van de spullen van een ander af. 

Fair play 

Houd je aan de regels en speel eerlijk. Geen fysiek, mentaal of verbaal geweld. Geen seksueel grensoverschrijdend gedrag. Accepteer beslissingen en blijf altijd sportief, ongeacht de omstandigheden. 

Veiligheid 

Veiligheid staat voorop. Zorg ervoor dat de speelomgeving schoon en opgeruimd is. Meld blessures direct aan de trainer/coach en volg indien nodig de instructies van het medische personeel op. 

Teamwork 

Volleybal is een teamsport, zet je in voor je team, trainer en coach en steun elkaar in zowel successen als uitdagingen. Behandel iedereen gelijkwaardig.  

Support 

Wij moedigen ouders/supporters aan om positief te zijn op de tribune, aan te moedigen en een ondersteunende sfeer te creëren voor alle spelers. 

Lidmaatschap 

Weet wat je lidmaatschap inhoudt. De vereniging is van ons allemaal en wordt draaiende gehouden door vrijwilligers. Betrokken en actieve leden dragen bij aan het succes en de groei van de club.  

 

Door het naleven van deze gedragsregels dragen we samen bij aan een veilige, respectvolle en plezierige volleybalervaring voor iedereen binnen onze vereniging. 

De vertrouwenspersoon binnen een volleybalvereniging speelt een cruciale rol in het waarborgen van een veilige en respectvolle omgeving voor alle leden. De voornaamste verantwoordelijkheid van de vertrouwenspersoon is het bieden van een vertrouwelijk en neutraal aanspreekpunt voor leden die te maken hebben met ongewenst gedrag, intimidatie, pesten, of andere problemen binnen de vereniging. Iemand kan gebruik maken van de vertrouwenspersoon binnen de volleybalvereniging in verschillende situaties waarin zij zich onveilig, ongemakkelijk of benadeeld voelen. De vertrouwenspersonen binnen Bovo:

Miranda Brethouwer
06-83040322
mirandabrethouwer@gmail.com

Hans Knoefmann
06-13551371