Heren 1 Nieuws

BOVO Heren 1 pakt nipte zege op Voorsterslag/VC Zwolle

Zaterdag 10-10-20, mochten de mannen van BOVO Heren 1 weer aantreden in de mooie roze ha. Helaas vandaag zonder publiek, maar uiteraard wel te volgen via de livestream. Na een wat bewogen week, hadden de heren wel wat behoefte aan vastigheid. Door omstandigheden kon trainster Danuta niet aanwezig zijn, maar werd er een oude bekende overgevlogen. Niemand minder dan onze Walter Slotboom mocht weer aantreden om de heren de weg te wijzen tegen wederom een team uit Zwolle. Waar twee weken geleden overtuigend werd gewonnen van CSV Zwolle, treden de heren vandaag aan tegen VC Zwolle.

De eerst set stond BOVO vrij snel op een grote achterstand (3-7). Er waren wat onverwachte positiewisselingen, waardoor er wat verwarring ontstond in het veld. Coach Walter wist de rust terug te brengen in het spel door wat wijze woorden te spreken en de heren konden zich herpakken. Met mooi spel en een lage foutenlast werd de eerste set binnen gesleept met 25-16.

De tweede set stonden de mannen van BOVO weer zoals ze moesten staan en begonnen vol vertrouwen aan de set. Echter wist VC Zwolle waar ze aan begonnen waren en knokte zich terug in de wedstrijd. De mannen van Zwolle wisten de heren van BOVO in een hoge foutenlast te dwingen en konden op deze manier in hun eigen spel komen. De heren van BOVO hadden hier geen antwoord op en verloren de set met 19-25.

Nu de heren van Zwolle hadden laten zien wat ze konden, wisten Walter en de mannen van BOVO wat ze te doen stonden. Door tactische aanwijzen en goede keuzes van spelverdeler Hidde Huisman kwamen de mannen van BOVO terug in hun spel. De gehele set ging het gelijk op, maar aan het eind van de set leken de heren van VC Zwolle toch de set naar zich toe te trekken. Met een 23-21 voorsprong voor de mannen uit Zwolle leek de derde set wederom naar de uitploeg te gaan. Coach Slotboom sprak de mannen in een time-out toe en de heren wisten wat er gedaan moest worden. Door goed verdedigend werk van libero Bob ter Haar wist spelverdeler Huisman zijn aanvallers te vinden. De set werd binnen gehaald. 27-25.

De vierde set was een herhaling van de derde set. De gehele set ging het gelijk op. Goede aanvallen van beide kanten, maar ook onnodige fouten van beide kanten maakte het een interessante wedstrijd om naar te kijken. Ook deze set leken de mannen van VC Zwolle de set naar zich toe te trekken. De uitploeg kwam op een voorsprong van 21-23, maar wist de kansen niet te benutten. Ook deze set werd gewonnen op doorzettingsvermogen en hard werken door de heren van BOVO Aalten. (27-25)

Gestart: Huisman, Jansen, Tilly, N. Swijtink, Zeilstra, Ter Haar en J.D. Swijtink.
Ingevallen: Van der Bend en Korten.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Axell Claims/ SOVOCO Heren 1 in Soest op de planning. De mannen van BOVO kunnen zich vooral deze kantine nog goed herinneren. Waar vorig jaar ook gewonnen werd in Soest, werd er ook het nodige feest gevierd tijdens het kantinefeestje. Helaas is er volgende week geen herhaling van het kantinefeest, maar we gaan wel voor een herhaling van de gewonnen wedstrijd.