Heren 1 Nieuws

De Hofnar-Bovo H1 neemt punt mee naar Aalten

Na een bewogen week moesten de heren aantreden in de VoCASA-hal in Nijmegen. Gedurende de week bleek dat nog niet alle pijntjes en klachten over waren bij de heren, daarnaast vertelde trainer/coach Walter Slotboom dat hij in verband met trieste privé omstandigheden moet stoppen bij Bovo. Ondanks dit alles in het achterhoofd was het team klaar om weer een wedstrijd te gaan ballen.

Onder leiding van teamgenoot en invalcoach Makkink begon de Hofnar-Bovo toch niet helemaal lekker aan de wedstrijd. Hoewel de sfeer beter was dan voorgaande weken, was het nog wat zoeken onderling. De pass kwam nog net niet helemaal aan, in de spelverdeling was het nog even zoeken en de aanvallers kwamen er ook niet gemakkelijk doorheen. Hierdoor werden de eerste twee sets verloren met 25-18 en 25-22.

De derde set werd ook begonnen met een positieve sfeer en vanaf halverwege de set resulteerde dit in een prima spel aan Aaltense kant. Ballen werden van de grond geraapt, de spelverdeling kon de aanvallers weer vinden, waardoor er meer kon worden gevarieerd en Bovo het spelletjes ging spelen dat ze zo graag willen spelen. Tegen het eind van de set kreeg de uitspelende ploeg kansen om de set binnen te halen, maar ziet toch door enkele foutjes de set aan zich voorbij gaan. De derde set eindigt in 26-24 voor de heren van VoCASA.

Hoewel de derde set werd verloren, zaten de Aaltense heren in een flow. In de vierde set werd, ondanks een aantal wissels, deze flow doorgezet. Er kwam nog wat extra servedruk, de blokkering stond goed, veel werd van de grond geraapt en er werd een makkelijk spelletje gespeeld. Bovo weet de laatste set naar zich toe te trekken met 18-25.

Met een 3-1 als uitslag neemt de Hofnar-Bovo H1 een punt mee naar Aalten en zal het zich opmaken voor de volgende wedstrijd tegen de jongens uit Doetinchem op 16 november om 18.00u in onze roze hal. Waarschijnlijk zal dit de laatste keer zijn dat coach Slotboom zich laat zien binnen de vereniging, dus kom langs en laat iedereen voelen wat “het Bovo-gevoel” nou eigenlijk inhoud.

Basisopstelling: B. vd Bend, N vd Bend, Jansen, N Swijtink, JD Swijtink, Korten, ter Haar.
Ingevallen: Zeilstra, Ooijman, Kleine Schaars