Heren 1 Nieuws

ECLATANTE ZEGE VOOR BOVO HEREN

De heren van Bovo hebben afgelopen vrijdag met ruime cijfers weten te winnen in Harderwijk. In set 1 en 2 ging het nog enigszins gelijk op, maar in de twee volgende sets had Bovo de regie in handen en bleek het een maat te groot voor het tweede team van VVH. Met een brede selectie was Bovo afgereisd naar Harderwijk om om 21:00 uur de wedstrijd tegen de nummer 10 van de Derde Divisie B af te werken. Middenaanvaller J. Swijtink was door de griep geveld en bleef daarom achter in Aalten. Passer/loper Lammers was op vakantie naar Dubai en dus ook afwezig. Voor de overige tien mannen was het doel in Harderwijk duidelijk: vijf punten mee terug naar huis.

In de eerste set bleek het voor beide teams lastig om serverend druk te leggen. Meerdere ballen werden in het net of uit geserveerd en door VVH werd warempel een bal onder het net door geserveerd. Toen de wedstrijdbal eenmaal onder controle was ging het lang gelijk op en kon Bovo nog geen duidelijk verschil maken. Langzaam maar zeker was het toch Bovo dat een voorsprong kon nemen en zo de eerste set won met 19-25. In set 2 was het voor beide teams weer zoeken naar vastigheid in de service en pass. Halverwege de set wist VVH op een kleine voorsprong te komen, waardoor Bovo wakker geschud leek. Bovo herstelde zich en wist de achterstand om te buigen naar een voorsprong en pakte zo de tweede set met 22-25.

Bovo bleek in de derde set op gang te zijn gekomen en kon al snel een ruime voorsprong realiseren. Dit gaf Bovo de mogelijkheid om vrij en attractief te gaan spelen. De Harderwijkse blokkering werd meerdere malen op het verkeerde been gezet door combinaties met passer/lopers Van der Bend en Kleine Schaars. Met duidelijke cijfers (12-25) kon Bovo zo ook de derde set pakken waarmee de overwinning binnen was. Met de vierde en laatste set kon Bovo de volle buit pakken. De sfeer langs de lijn was opperbest, waar de wisselspelers er een muzikaal feestje van maakten. Te Winkel serveerde Bovo naar 1-6, waarna Van der Bend, onder luid gezang vanaf de zijlijn, met een lange serveserie de stand op 2-17 bracht. Het verzet van VVH bleek gebroken, want deze laatste set ging met 7-25 naar de bezoekers uit Aalten. Zo was het doel voor Bovo gehaald: vijf punten gingen mee naar Aalten en de derde plek op de ranglijst werd verstevigd door deze 0-4 overwinning.

Zaterdag 4 maart speelt Bovo zijn volgende wedstrijd tegen Reflex uit Duiven. Om 18:00 uur zal de wedstrijd aanvangen in de Stationshal in Aalten.

Begonnen: Huisman, N. Swijtink, te Winkel, van der Bend, Kleine Schaars, Korten, van Lith.

Kwam in: Zeilstra.