Heren 1 Nieuws

EENVOUDIGE ZEGE DE HOFNAR-BOVO OP REFLEX DUIVEN

De Hofnar-Bovo heeft afgelopen zaterdag eenvoudig met 4-0 weten te winnen van Reflex HS1 uit Duiven. Met 25-17, 25-22, 25-14 en 25-19 bleven alle punten in Aalten. Hiermee is de voorsprong op de nummers vier en vijf vergroot naar respectievelijk 13 en 14 punten. Met nog zes wedstrijden op het programma zal de Aaltense formatie er alles aan willen doen om nog kans te maken op eventuele promotiewedstrijden, voor een plek in de Tweede Divisie volgend seizoen.

In de eerste set kwam de Hofnar-Bovo sterk uit de startblokken en wist het voornamelijk blokkerend veel punten te scoren. De bezoekers hadden het vooral passend erg lastig waardoor veel ballen gemakkelijk konden werden verdedigd door de Aaltenaren. Daartegenover wist de Hofnar-Bovo aanvallend al snel mooie combinaties te spelen waardoor ook de Duivense blokkering meermaals op het verkeerde been werd gezet. Met een ruime voorsprong konden de mannen onder leiding van Klein Gunnewiek en Vet de set eenvoudig uitspelen en was zo de 1-0 voorsprong een feit.

In set twee ontbrak de focus uit de eerste set bij de Aaltenaren, waardoor Reflex een kleine voorsprong kon nemen. Met veel eigen fouten van de Hofnar-Bovo kregen de bezoekers gemakkelijk een voorsprong cadeau. Hoewel de Hofnar-Bovo met hard werk dichterbij leek te komen waren het toch de bezoekers die de regie in handen hielden. Bij de stand van 16-16 leek het tij toch gekeerd en wist de Hofnar-Bovo de achterstand om te buigen naar een voorsprong. Door een goede side-out kon deze voorsprong behouden worden en werd met 25-22 de tussenstand naar 2-0 getild. In de derde set waren de Aaltense mannen weer scherp en realiseerde het al snel een ruime voorsprong. Met mooie combinaties werd de Duivense verdediging vaak zoek gespeeld en kreeg het publiek attractief volleybal voorgeschoteld. Met 25-14 kwam de Hofnar-Bovo op een 3-0 voorsprong en daarmee was de overwinning binnen.

Voor de volle buit was ook winst in de vierde en laatste set nodig, dus met een wissel op de middenpositie begon de Hofnar-Bovo deze laatste set op volle sterkte om als nummer drie geen punten te morsen tegen de nummer tien. Met een hoge servedruk van de Aaltense formatie had Reflex aanvallend weinig te brengen. Met een aantal killblocks en directe scores speelde de Hofnar-Bovo zich eenvoudig naar voorsprong die geen moment in het geding kwam. Met 25-19 was deze laatste set, en daarmee de 4-0 overwinning binnen.

Aankomende zaterdag speelt de Hofnar-Bovo HS1 om 16:00 uur de Aaltense gemeentederby tegen Favorita HS1, waar afgelopen najaar in eigen huis nog met 2-3 van werd verloren.

Begonnen: Huisman, van der Bend, Korten, Kleine Schaars, Zeilstra, J. Swijtink, ter Haar.

Kwam in: te Winkel