Heren 1 Nieuws

Foutenlast nekt de Hofnar-Bovo in Achterhoekse derby.

Trainers en spelers keken al langere tijd uit naar de wedstrijd tegen het Doetinchemse Orion H2. Echter door trieste privé omstandigheden bij hoofdtrainer Slotboom werd dit een beladen wedstrijd die helaas ook in het teken stond van diens afscheid bij Bovo H1.

Voor Bovo de taak om trainer Slotboom een waardig afscheid te geven, passend bij de hoogtepunten die Slotboom zijn selectie gebracht heeft. Echter in de praktijk bleek dit lastiger dan gedacht.
In een mooie ambiance met een groot aantal supporters op de tribune ging de wedstrijd van start. Lange tijd ging het gelijk op, echter door vele opslagfouten aan Aaltense kant wist Orion in de loop van de set de voorsprong te vergroten en de eerste set binnen te slepen met 25-20.

In set 2 bleef het een mooie strijd waar het publiek werd getrakteerd op de nodige lange rally’s die door beide kanten omgezet werden in kostbare punten. Tot 16-16 liep het gelijk op en wist Bovo de nodige tegenstand te bieden. Op dat moment kwam Orion aan serve waar in eerste instantie aanvallend geen antwoord op kwam vanuit Aaltense kant. Hierdoor kon Orion goed in de serie komen en werd de druk opgebouwd waarmee ook de passlijn van Bovo onder druk werd gezet. Dit maakte dat deze set ondanks een sterke start, toch vrij gemakkelijk richting Orion leek te gaan.

In set 3 voerde coach Slotboom een aantal wijzigingen door, spelverdeler Makkink kwam in het veld voor B. Van der Bend. En passer-loper N. Swijtink kwam binnen de lijnen voor N. Van der Bend. De set werd sterk gestart met een aantal mooie aanvallende punten voor de Aaltenaren. Dit werd in de loop van de set goed doorgezet echter bleef het voor Bovo lastig om Orion onder druk te zetten met de serve. Waar de Aaltenaren het normaliter moeten hebben van een sterke serve, was dit in de eerste 3 sets niet terug te vinden bij Bovo. Wederom pakte Orion in het einde van de set via 2 serveseries de setwinst en daarmee ook de winst in de wedstrijd.

Nu de beladenheid en spanning van de afgelopen weken er een beetje van af was, leek Bovo een stuk meer ontspannen binnen de lijnen te staan. Dit resulteerde in smakelijke rally’s waarin aan beide kanten veel ballen van de grond werden gehaald. Eindelijk had Bovo het balgevoel weer in de vingers bij de serve. Zo kon er genoeg druk gezet worden en via enkele series en veel verdedigend werk kon Bovo de voorsprong al vroeg in de set pakken. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven waardoor Bovo nog met een redelijk gevoel de wedstrijd uit ging. Eindstand: 3-1 in het voordeel van Orion H2.

De wedstrijd werd afgesloten door een luide staande ovatie die minuten lang duurde, speciaal voor Slotboom en familie om hen een hart onder de riem te steken en hem een waardig afscheid te geven in Aalten.
Slotboom wist in 3,5 jaar tijd de heren van de 3e divisie naar de 1e divisie te loodsen. Met een kampioenschap in de 3e divisie, winnaar van het regionale bekertoernooi en een promotie naar de 1e divisie heeft Slotboom een boost gegeven aan het Aaltense volleybal en kennis gemaakt met het Bovo-gevoel. En dit Bovo-gevoel was zaterdag na de wedstrijd goed zichtbaar, toen Slotboom een minutenlang staande ovatie kreeg van het publiek dat in grote getalen aanwezig was.