Nieuws

Heren Bovo winnen in Wageningen

Na een volleybalvrij weekend voor de Aaltense volleyballers, stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Scylla uit Wageningen op het programma. Voorafgaand aan deze wedstrijd was al te zeggen dat het geen gemakkelijke pot zou worden voor beide teams, aangezien het de wedstrijd betrof tussen de nummer vier en vijf in de Derde Divisie B. Met veertien punten uit vier wedstrijden stond Scylla als vierde genoteerd op de ranglijst, waar Bovo na drie gespeelde wedstrijden met dertien punten als nummer vijf volgde.

Om half drie ving de wedstrijd in Wageningen aan in sporthal De Vlinder. Al bij het eerste punt viel Van der Bend geblesseerd uit, waardoor Bovo de wedstrijd zonder een van zijn sterkste passer/lopers moest vervolgen. Tot de stand van 11-11 ging het tussen beide teams gelijk op. Daarna wist Bovo langzaam een aantal punten uit te lopen en deze voorsprong te behouden. Zo ging de eerste set met 18-25 naar de mannen uit Aalten. De tweede set was in principe een kopie van de eerste, waarbij de teams erg aan elkaar gewaagd bleken. De blessure van Van der Bend bleek mee te vallen, waardoor hij het spelen gedurende deze set kon hervatten. Pas na de stand van 20-20 wist Bovo een gat van twee punten te slaan waardoor deze set met 23-25 ook naar de Aaltenaren ging. In set 3 verloor Bovo de precisie en controle over zijn spel waardoor Scylla de kans kreeg om een aantal punten voorsprong te pakken. Door het gebruik van time-outs wisten de mannen zich te herpakken en werd aan het einde van de set duidelijk gemaakt dat de reis naar Wageningen was gemaakt om met een overwinning huiswaarts te keren. Met 22-25 in de derde set was de overwinning voor Bovo binnen en kon het zich met het winnen van de vierde set belonen met een extra punt. Hoewel Scylla al verzekerd was van een nederlaag, hadden de mannen uit Wageningen in de laatste set nog genoeg motivatie om ook hier een echte strijd van te maken. Daar waar Bovo een matchpoint niet wist te verzilveren, lukte het Scylla om de laatste set uit het vuur te slepen met de stand van 27-25 waarmee er toch een punt in Wageningen bleef.

Door deze 3-1 overwinning hebben de mannen van Bovo nu zeventien punten uit vier wedstrijden en staan daarmee op de derde plek achter VoCASA en Woudenberg. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 5 november om 18:00 uur in de Stationshal te Aalten. De mannen van VVH uit Harderwijk komen dan op bezoek bij het vlaggenschip van Bovo.

Begonnen: Huisman, N. Swijtink, te Winkel, van Lith, van der Bend, J. Swijtink, ter Haar. Kwam in: Kleine Schaars