Jeugd

JB1 kampioen!

De laatste 2 weken van de competitie waren spannend voor de jongens en meiden van de JB1. Samen met het team van Gemini (Elst) stonden we op de eerste plek op de ranglijst met beide evenveel gespeelde wedstrijden en evenveel behaalde punten. De laatste 2 wedstrijden zouden moeten gaan uitwijzen wie er op de eerste plek zou eindigen, of dat we beide als eerste zouden gaan eindigen.

Toen Gemini vorige week 1 puntje liet liggen in hun wedstrijd (en wij wél de volle 5 punten haalden) werd het alleen nog maar spannender. We stonden 1 punt “los” en de laatste wedstrijd van het seizoen moest dus met 4-0 gewonnen worden om met 1 punt voorsprong kampioen te kunnen worden…..

Dus word deze laatste competitie zaterdag de reis ingezet richting Ruurlo, waar we dus met 4-0 moeten winnen van Tornax. Het feit dat wij nu bovenaan staan en dat onze tegenstander Tornax laatste staat stelt ons gerust maar we zijn er ons ook van bewust dat onderschatting op de loer ligt.

Waar de één de auto instapt met een “appeltje-eitje” gevoel stapt de ander met nog ietwat slaperige ogen de auto in omdat de avond ervoor de slaap maar niet gevat kon worden. Zijn er toch wat zenuwen of is het gewoon gezonde wedstrijdspanning?

Gelukkig is er helemaal niets aan de hand, kunnen we ons eigen niveau en spelletje spelen en staat er na iets meer dan een uur een klinkende 4-0 overwinning op het wedstrijdformulier…..taak volbracht……de laatste 5 punten zijn in de pocket en we zijn op de eerste plek geëindigd met 1 punt voorsprong op de nummer 2.

Toch komt er in de Nevobo app geen oranje “kampioenschapsbolletje” voor onze naam te staan omdat wij deze competitie als “team met dispensatie” meespelen. Ook de vermelding “buiten mededinging” staat achter onze naam vermeld wat inhoud dat wij dus voor de ranking niet meedoen…….maar zo voelt het niet!!!!

We zijn als eerste geëindigd en dat voelt als een verdiend kampioenschap. Een mooie afsluiting van het seizoen en voor een aantal spelers ook een afsluiting van hun jeugd periode en een start in het senioren volleybal. Na het douchen blijkt dat wij niet de enigen zijn die dit kampioenschap willen vieren. Van de meegereisde ouders en opa’s en oma’s zijn er enkelen die geheimzinnig smoezelen en al snel krijgen we te horen dat de terugreis wordt ingezet met een korte tussenstop bij ’t Romienendal. Wat de bedoeling is weten we niet maar we laten het als echte kampioenen over ons heen komen!

Bij ’t Romienendal worden de auto’s versierd met slingers en ballonnen. In de speeltuin wordt door de pubers de wipkip en de schommel nog even geïnspecteerd en na een heuse “backflip” vertrekken we met de geluidsinstallatie op standje keihard richting Aalten. De organisatie van dit alles heeft kennelijk alles en iedereen laten weten dat we in aantocht zijn want langs de route stonden ouders, opa’s en oma’s, vrienden, buren en kennissen naar ons te zwaaien alsof we het EK gewonnen hadden.

Al snel hadden we in de gaten dat de stoet richting “De Voerboer” reed en met wederom een fraaie erehaag van mensen en heus vuurwerk draaiden we de weg in en stopten we inderdaad bij de Voerboer. Hier werden we hartelijk ontvangen en stonden twee fraaie foto-taarten klaar om aangesneden te worden. Samen met de ouders werd er van deze taarten genoten en toen de ouders richting huis gingen werd er door de JB1 nog enige tijd doorgefeest.

Het was een geweldige dag met een verdiend kampioenschap, een geweldige entree in Aalten en een super georganiseerde afterparty. Het gehele JB1 team wil iedereen enorm bedanken die aan deze verassing heeft meegewerkt en in het bijzonder Monique en Gerben Boesveld van “De Voerboer”.

De competitie zit erop, het seizoen is voorbij! Alle ouders bedankt voor het rijden en jullie support het afgelopen seizoen…..we hebben ervan genoten!!

BOVO JB1