Dames 1 Nieuws

Opnieuw verlies voor De Hofnar-Bovo DS 1

Na de pijnlijke nederlaag van vorige week, hadden de dames wat recht te zetten. Een week hard trainen met daarbij een internationale oefenwedstrijd, waren de dames goed voorbereid op de volgende competitiewedstrijd tegen Kapmakelaardij/SSS DS 1. Op een zonnige zaterdagmiddag vertrok het team dit keer naar Barneveld. De vorige keer werden er 4 punten gepakt van de Barneveldse dames, maar hier moest hard voor geknokt worden. De dames wisten wat hen te wachten stond.

Stipt om 16:00 uur klonk het fluitsignaal in sporthal ‘De Meerwaarde’ en kon de wedstrijd beginnen. De Bovo-dames schoten uit de startblokken en al gauw kwamen ze op een ruime voorsprong van 9 punten. Het doorgesproken plan voorafgaande aan de wedstrijd pakte goed uit: vanuit een sterke servicedruk kon SSS in aanvallend opzicht geen sterke vuist maken. Bovo daarentegen haalden veel ballen van de grond en zette sterke blokkeringen, tot de laatste fase van de set. Op dat moment kwam er een omslagpunt waardoor de Barneveldse dames steeds dichterbij kwamen. Het spel werd rommeliger aan de Aaltense kant en dat resulteerde in een gelijke stand van 24-24. Bovo DS 1 wilde geen eieren voor hun geld kiezen maar ondanks de ruime voorsprong werd de eerste set verloren met 26-24. De tweede set was een kopie van de eerste set; wederom begonnen de Bovo-dames scherp en wisten dit gelukkig tot aan het eind van de set vast te houden. SSS probeerde met enkele wissels het tij nog te keren maar dit was tevergeefs. Bovo won de tweede set verdiend met 15-25. De derde set wisten de dames niet het niveau van eind tweede set op te pakken, waardoor er al snel een achterstand op het telbord stond. Er moest meer initiatief getoond worden, om de set binnen te halen. SSS was verdedigend sterk en toonden de wilskracht wat bij de Bovo-dames gemist werd op dat moment. De gehele set liepen de dames achter de feiten aan door veel onnauwkeurigheden. Hierdoor werd de set verloren met 25-16. ‘Dan maar een vijfsetter’, was het plan. De Bovo-dames moesten hun niveau weer op zien te pakken door onder andere meer de leiding te nemen in het spel. Maar het ritme was ver te zoeken, ook in de vierde en helaas ook laatste set. Door een rommelige start kwamen de dames op een achterstand te staan. Dit gat wisten ze nog te dichten door slim spel maar de Barneveldse dames wisten waar de gaten lagen. In de hitte van de strijd en tevens de eindfase van de set werden we getrakteerd op een gele en rode kaart door een scheidsrechter die de gunfactor niet aan de kant van Bovo had. De laatste set had een eindstand van 25-21.

Slechts één punt werd er meegenomen naar huis, de dames hebben zichzelf te kort gedaan. Aanstaande zaterdag is er geen wedstrijd gepland, maar 25 maart komt US DS 2 uit Amsterdam in de roze hal, waar we nog een appeltje mee te schillen hebben.