Heren 1 Nieuws

Opnieuw winst na vijfsetter voor De Hofnar – Bovo

Op bezoek in Heino (OV) hebben de mannen van De Hofnar – Bovo afgelopen zaterdag tegen Hevo een krappe 2-3 overwinning weten te boeken. Door een hoge foutenlast en onnauwkeurig spel aan Aaltense zijde deed het zichzelf te kort in de vijfde wedstrijd van het seizoen, maar  blijft het vooralsnog ongeslagen koploper in de Derde Divisie A.

Waar de mannen van De Hofnar – Bovo het gehele seizoen zijn wedstrijden nog niet overtuigend wisten te starten, bleek de openingsset wederom een zware kluif voor de Aaltense mannen onder leiding van Pascal Vet. Met weinig overtuiging begon De Hofnar – Bovo deze eerste set en liet het Hevo in de wedstrijd komen. Met een hoge foutenlast kreeg de thuisploeg veel punten cadeau waarmee de set met 25-18 naar Hevo ging.

In de tweede set leek De Hofnar – Bovo zich te hebben hervonden want al snel werd een voorsprong gecreëerd waar de mannen uit Heino geen antwoord op bleken te hebben. Met 18-25 ging deze set dan ook naar De Hofnar – Bovo waarmee de stand gelijk werd getrokken.

De derde set leek in veel opzichten op de openingsset, daar aan Aaltense zijde veel onnodige fouten werden gemaakt en Hevo deze set in het schoot geworpen kreeg. Met 25-22 nam Hevo een 2-1 voorsprong en moesten de Aaltenaren wederom in de achtervolging.

In de vierde set lukte het De Hofnar – Bovo eigenlijk pas voor het eerst om het spel echt naar zich toe te trekken en de thuisploeg te overklassen. Doordat de Aaltense defensie eindelijk grip leek te krijgen op de pass kon aanvallend meer druk worden gelegd waardoor Hevo al snel achter de feiten aanliep. Met een ruime marge werd met 17-25 de stand weer gelijk getrokken en zo kwam het aan op een vijfde beslissende set. Ook in deze tiebreak kon De Hofnar – Bovo al snel uitlopen en werd het geen moment spannend. Met 10-15 werd de eindstand op 2-3 in het voordeel van de Aaltenaren bepaald waarmee drie punten worden bijgeschreven. Zo blijft De Hofnar – Bovo na vijf wedstrijden ongeslagen en gaat het nog steeds aan de leiding in de Derde Divisie A.

Aanstaande zaterdag 4 november speelt De Hofnar – Bovo thuis tegen SSS uit Barneveld. Aanvang 18:00 uur in de Stationshal aan de Landbouwstraat in Aalten.

Begonnen: Huisman, Jansen, Korten, Kleine Schaars, N. van der Bend, Swijtink, ter Haar.

Kwamen in: Waenink, te Winkel, Zeilstra.