Nieuws

Wedstrijdverslagen tweede helft seizoen 2023/2024

Bovo H1 – Wivoc H1 (31-01-2024)
De streekderby Bovo Aalten-Wivoc Winterswijk stond op het programma. Op papier had deze wedstrijd alles om er een spannende pot van te maken. Bovo en Wivoc staan dichtbij elkaar in de bovenste regionen in de promotieklasse en Bovo heeft iemand uit de jeugd stal van Wivoc in de gelederen om deze derby extra pikant te maken. Vanwege een aantal blessures en zieken waren de versterkingen van de andere herenteams zeer welkom. Een zieke poes heeft bijna roet in het eten gegooid maar dankzij de talenten van heren 2 en 3 kon de wedstrijd toch van start gaan.
 
De 1e set schoot Bovo uit de startblokken. Bovo was alert, verdedigend erg sterk en wist met rake klappen de gevoeligheden van de Winterswijkse defensie goed bloot te leggen. De set werd gewonnen met 25-20.
 
De 2e set wilde Bovo graag doorzetten, maar vanwege onzorgvuldigheden bij Bovo en een scherpe tegenstander die er een tandje bij heeft gezet, ging de 2e set verloren met 20-25.
 
De 3e set was er één om je vingers bij af te likken. Bovo en Wivoc wilden beide geen duimbreed toegeven. De smashes gingen steeds harder en het gejoel vanaf de bank en tribune ging omhoog. Met een uitslag van 32-30 kan dit met gemak de set van het seizoen worden genoemd.
 
De wel befaamde dubbele punten set. Jelmer had zijn laatste krachten de 3e set gegeven en kon helaas de wedstrijd niet verder hervatten. Wivoc zocht revanche voor de vorige set en waren erop gebrand om er een 5 setter van te maken, iets waar Bovo ondertussen een patent op heeft. Wivoc pakte het initiatief en liet het niet meer los. De 4e set ging verloren met 19-25.
 
Op naar de alles beslissende 5e set. Dankzij een sterk staaltje doorzettingsvermogen wist Bovo een vroege achterstand in te halen. Een thriller als in de 3e set leek in de maak. Uiteindelijk wist Bovo dankzij hun Winterswijkse spion het beslissende punt te maken en de wedstrijd te winnen. Onder een luid applaus werd de laatste set gewonnen door Bovo: 18-16!
 
Bovo gaat op jacht naar meer punten aankomende dinsdag, waar Vios Eefde de volgende uitdager wordt voor de mooie mannen uit Aalten.
Bovo D4 – Halley D 6 (20-01-2024)
Vorige week zaterdag mochten we weer! Dit keer niet met onze vaste coach Eline, maar Roel en Celeste die deze taak op zich namen. Vol goede moed gingen we naar Wehl om zoveel mogelijk punten te pakken. We begonnen de wedstrijd sterk en hebben dit 3 sets volgehouden!  Over de vierde set praten we dan ook liever niet. Ondanks de 3-1 winst heeft Wehl namelijk meer punten gemaakt.
Bovo D1 – Grol D1 (25-01-2024)
Na weken zonder winst wist dames 1 zich afgelopen donderdag te revancheren op Grol dames 1! Waar zij in de uitwedstrijd met 5 eigen speelsters en waardevolle aanvulling van dames 2 nog verrassend 2 punten mee naar huis namen, was een beter resultaat het logische doel. Ze vlogen uit de startblokken en namen direct een mooie voorsprong, maar gedurende de set gaven ze deze onnodig weer weg. De schwung daalde en daarmee het scoringsvermogen, waardoor de eerste set naar Grol ging.

 

De volgende sets zaten vol met ellenlange rallies die lieten zien dat de teams zeker aan elkaar gewaagd waren. Buitelend over elkander gingen de dames voor elke bal en kwam de schwung steeds meer terug, waar het spelplezier de zaal natuurlijk nooit verliet. De tweede set werd nipt gewonnen door Bovo, de derde set al iets duidelijker en de vierde set werd ‘eenvoudig’ met 25-14 afgemaakt.

 

Een heerlijke winst in eigen huis die smaakt naar meer! Komende week komt Dynamo Neede dames 1 op bezoek in de Stationshal, ook een team waar de dames revanche op willen nemen. De uitwedstrijd werd gespeeld zonder spelverdeler, dus ze zijn gebrand om te laten zien welk niveau er normaal gehaald kan worden.