Nieuws

Wedstrijdverslagen tweede helft seizoen 2023/2024

Bovo MC1 – Volga/Vollverijs MC1

De eerste set begonnen we goed. We liepen eerst een aantal punten achter, maar we haalden dit weer in. Het was een spannende set die eindigde in 27-25 voor ons. De tweede set ging het was minder en zakten we een beetje in (18-25) en dat gebeurde ook de derde set (18-25). Maar in de vierde set kwamen we weer terug! De tegenstander liep eerst goed voor, maar op het einde maakten we veel punten achter elkaar. We wonnen met 25-18. We zaten er toen helemaal in, dus ook de vijfde set wonnen we met 15-6!

Dios D2 – Bovo D2 (23-03-2024)

De wonderen zijn de wereld nog niet uit dames en heren! Dames 2 heeft vandaag geschiedenis geschreven. Na maanden wachten is er eindelijk weer een overwinning binnengesleept, en hoe!?

Het begon allemaal bij onze sporthal in ons mooie Aalten! Om 10:25 moesten we al aanwezig zijn en geloof het of niet maar iedereen was optijd! Met 3 auto’s vertrokken we naar onze buren in Dinxperlo. Met een kleine vertraging door alle ukkies voor ons konden we gaan warmlopen. Om 12:15 startte onze spellie Marloes met een geweldige serve serie en scoorde maar liefst 8 punten achter elkaar! De set verliep verder ook top en we wonnen met 25-17.

In de 2e en 3e set lieten we onnodig punten liggen en deze verloren we helaas ook met 25-14 en 25-21.

En toen de 4e set… een erg spannende set met lange rally’s, goeie reddingen, mooie aanvallen en genoeg support van binnen en buiten het veld! Kortom, de teamspirit was top en wonnen de set met 25-19! Het laatste puntje is zelfs vastgelegd door de zijlijn (zie filmpje)

En toen de laatste en allesbeslissende set, wie o wie gaat er met de winst naar huis? We startten meteen al lekker en zette dit de hele set door wat ons uiteindelijk leidde naar de overwinning van 15-7!!

Kortom, een leuke wedstrijd en nu genoeg gelult. De welverdiende bitterballen en drankjes komen eraan! De balleeeenn🏐🏐🏐

Bovo MB2 – Orion MB3 (16-03-2024)
Afgelopen zaterdag mochten we weer een lekker potje tegen orion MB3 spelen. Dit was de eerste keer dat we met de set-upper van achter speelde, dus het was wel spannend, maar gelukkig pakten we dit goed op!
De eerste set maakten we een knallende start! Er was veel beweging in het veld en de nieuwe positie liep als een trein. Door de goeie sfeer en het leuke spelletje wonnen we de eerste set 25-20!

De tweede set werd erg spannend, de tegenstanders vierden elk punt door te gillen en daar werden wij door afgeleid. We kregen even een dipje maar pakten het later toch weer op! We wonnen ook deze set 25-22.
De derde set begon moeilijk, we stonden heel even achter en we lieten ons koppie hangen. Maar door de goede sfeer van de zijlijn kwamen we terug en wonnen we 25-21!

De vierde set ging heel goed, er werd veel en mooi aangevallen en we zaten er heel goed in. Het was een leuk potje en wonnen deze set 25-14! We hebben 5 punten meegenomen en krijgen maandag taart van Senna, zin in!
Rebelle H3 – Bovo H3 (08-03-2024)
Afgelopen wedstrijd vertrok heren bier naar de rebelle in Dieren. Na een rebels ontvangst van de bardame, die ons uitmaakte voor oud en lelijk, waren we gebrand om deze pot te winnen. De eerste set ging nog iets gelijk op, maar werd winnend afgesloten. 💪🏻

Bert en Michel blonken uit, ondanks hun afwezigheid van de afgelopen weken. Erwin was iets in de war en liet ons alle hoeken van het veld zien ipv de tegenstander. Benny was de lieveling van coach Mauro door de tegenstander NIET onder de 10 punten te houden.
Toch wist Heren bier de tegenstander flink de oren te wassen, en alle punten mee naar Aalten te nemen. En als je wint heb je vrienden, want na de wedstrijd was de bardame uiterst gastvrij.
Bovo H1 – Wivoc H1 (31-01-2024)
De streekderby Bovo Aalten-Wivoc Winterswijk stond op het programma. Op papier had deze wedstrijd alles om er een spannende pot van te maken. Bovo en Wivoc staan dichtbij elkaar in de bovenste regionen in de promotieklasse en Bovo heeft iemand uit de jeugd stal van Wivoc in de gelederen om deze derby extra pikant te maken. Vanwege een aantal blessures en zieken waren de versterkingen van de andere herenteams zeer welkom. Een zieke poes heeft bijna roet in het eten gegooid maar dankzij de talenten van heren 2 en 3 kon de wedstrijd toch van start gaan.

De 1e set schoot Bovo uit de startblokken. Bovo was alert, verdedigend erg sterk en wist met rake klappen de gevoeligheden van de Winterswijkse defensie goed bloot te leggen. De set werd gewonnen met 25-20.

De 2e set wilde Bovo graag doorzetten, maar vanwege onzorgvuldigheden bij Bovo en een scherpe tegenstander die er een tandje bij heeft gezet, ging de 2e set verloren met 20-25.

De 3e set was er één om je vingers bij af te likken. Bovo en Wivoc wilden beide geen duimbreed toegeven. De smashes gingen steeds harder en het gejoel vanaf de bank en tribune ging omhoog. Met een uitslag van 32-30 kan dit met gemak de set van het seizoen worden genoemd.

De wel befaamde dubbele punten set. Jelmer had zijn laatste krachten de 3e set gegeven en kon helaas de wedstrijd niet verder hervatten. Wivoc zocht revanche voor de vorige set en waren erop gebrand om er een 5 setter van te maken, iets waar Bovo ondertussen een patent op heeft. Wivoc pakte het initiatief en liet het niet meer los. De 4e set ging verloren met 19-25.

Op naar de alles beslissende 5e set. Dankzij een sterk staaltje doorzettingsvermogen wist Bovo een vroege achterstand in te halen. Een thriller als in de 3e set leek in de maak. Uiteindelijk wist Bovo dankzij hun Winterswijkse spion het beslissende punt te maken en de wedstrijd te winnen. Onder een luid applaus werd de laatste set gewonnen door Bovo: 18-16!

Bovo gaat op jacht naar meer punten aankomende dinsdag, waar Vios Eefde de volgende uitdager wordt voor de mooie mannen uit Aalten.
Bovo D4 – Halley D 6 (20-01-2024)
Vorige week zaterdag mochten we weer! Dit keer niet met onze vaste coach Eline, maar Roel en Celeste die deze taak op zich namen. Vol goede moed gingen we naar Wehl om zoveel mogelijk punten te pakken. We begonnen de wedstrijd sterk en hebben dit 3 sets volgehouden!  Over de vierde set praten we dan ook liever niet. Ondanks de 3-1 winst heeft Wehl namelijk meer punten gemaakt.
Bovo D1 – Grol D1 (25-01-2024)
Na weken zonder winst wist dames 1 zich afgelopen donderdag te revancheren op Grol dames 1! Waar zij in de uitwedstrijd met 5 eigen speelsters en waardevolle aanvulling van dames 2 nog verrassend 2 punten mee naar huis namen, was een beter resultaat het logische doel. Ze vlogen uit de startblokken en namen direct een mooie voorsprong, maar gedurende de set gaven ze deze onnodig weer weg. De schwung daalde en daarmee het scoringsvermogen, waardoor de eerste set naar Grol ging.

De volgende sets zaten vol met ellenlange rallies die lieten zien dat de teams zeker aan elkaar gewaagd waren. Buitelend over elkander gingen de dames voor elke bal en kwam de schwung steeds meer terug, waar het spelplezier de zaal natuurlijk nooit verliet. De tweede set werd nipt gewonnen door Bovo, de derde set al iets duidelijker en de vierde set werd ‘eenvoudig’ met 25-14 afgemaakt.

Een heerlijke winst in eigen huis die smaakt naar meer! Komende week komt Dynamo Neede dames 1 op bezoek in de Stationshal, ook een team waar de dames revanche op willen nemen. De uitwedstrijd werd gespeeld zonder spelverdeler, dus ze zijn gebrand om te laten zien welk niveau er normaal gehaald kan worden.