Heren 1 Nieuws

BOVO HEREN PAKKEN PUNT

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Bovo tegen de koploper van de 3e Divisie B, Woudenberg. De wedstrijd tegen de promovendus was voor de Aaltenaren direct weer een lastige, na de eerste nederlaag van het seizoen een week eerder. Aangezien de bezoekers voorafgaand aan de ontmoeting pas drie sets in acht wedstrijden hadden verloren, was duidelijk dat er voor ieder punt hard gewerkt moest worden. Zo geschiedde.

In de eerste twee sets was het Bovo dat liet zien dat het attractief spel in huis heeft en hiermee het publiek en zichzelf graag vermaakt. Waar mogelijk werd de combinatie gespeeld en werd de blokkering aan de andere kant van het net op het verkeerde been gezet. Hoewel mooie punten werden gescoord en men ook defensief goed stond te spelen, waren het tweemaal de bezoekers die een voorsprong wisten te nemen en deze met degelijk spel en weinig tot geen fouten niet meer uit handen gaven. Woudenberg won beide sets met 20-25.

In de derde set wist Bovo de rollen om te draaien en zowel aanvallend als blokkerend veel punten te scoren. Een voorsprong was snel genomen, maar in de slotfase wisten de bezoekers een aantal punten terug te komen waardoor de voorsprong werd verkleind. Na een time-out was het wederom Bovo dat het initiatief opeiste en zo de derde set won met 25- 18.

In set vier wist Bovo het niveau uit de voorgaande set niet vast te houden en zo was het weer Woudenberg dat deze set op voorsprong kwam. Punt voor punt probeerde Bovo het tij nog te keren, maar door het degelijke spel van de bezoekers wisten zij de wedstrijd in het slot te gooien. 25-18.

Bovo heeft na deze wedstrijd 29 punten uit acht wedstrijden en staat daarmee nog steeds stevig op de derde plek. Aanstaande zaterdag spelen de mannen om 16:15 uur in Nijmegen tegen Pegasus.

Begonnen: Huisman, N. Swijtink, J. Swijtink, van der Bend, te Winkel, Kleine Schaars, ter Haar. Kwamen in: Korten, Janssen, Lammers.