Dames 1 Nieuws

1 punt voor Bovo dames 1

Het was weer zo ver, we mochten weer richting het mooie Twente. Dit keer moesten we in Borne spelen tegen Ecare Apollo D2. Een ploeg die het tot nu best al heel goed doet en vorig jaar op de vijfde plek zijn geëindigd. We wisten dat het een lastig potje zou worden. Maar na die belangrijke overwinning van vorige week gingen we met goede moed en zelfvertrouwen richting Borne.

Een halfuur later dan gepland, begonnen we aan de wedstrijd. We wisten niet heel veel van de tegenstander, behalve dat het team bestond uit jonge talenten gemixt met ervaren speelsters. We konden dus ons eigen spelletje gaan spelen en lekker gaan knallen, met die insteek begonnen we aan de wedstrijd. Alleen keken we al snel tegen een achterstand van 9-3 aan. Met een time-out en wat tips kwamen we beter in de wedstrijd. Er werden mooie punten gemaakt en er werd goed verdedigd en geserveerd. Alleen we konden nog geen lange serve series neer zetten. In de loop van de set ging het steeds gelijk op. Maar helaas kregen we nog een kleine serve serie tegen op het eind en verloren we de set met 25-22. Kopjes op en op naar de volgende.

Set twee ging een stuk beter dan de eerste. We startten goed en voerden de opdrachten van Harmen goed uit. Er werd goed verdedigd, er werden makkelijke oplossingen gezocht en we brachten elkaar niet in de problemen. We konden lekker ons spelletje spelen. Nora kon iedereen goed bedienen en we stonden er als een echt team. Dat leverde een setwinst op van 15-25. De stand was weer gelijk, nu doorpakken.

Set drie begonnen we goed, we hielden het goede spel van de tweede set vast. We hadden vertrouwen gekregen door de tweede set. Alleen was dit helaas van korte duur. Al bij een 5-5 tussenstand kregen we een flinke serie tegen. Het stond op een gegeven moment, 16-8. We probeerden nog wat met wissels en time-outs. We kwamen nog wel een beetje in ons spel, alleen het was al te laat en deze set ging verloren met 25-15.

Op naar de vierde set, koppen bij elkaar en we wilden er alles aan doen om er een vijfde set uit te slepen. Het ging lang gelijk op, alleen trokken zij net aan het langste eind en deze set ging verloren met 25-19. Erg jammer, want voor ons gevoel had er meer in gezeten vandaag. Even flink balen, maar komende zaterdag gaan we weer knallen. Dan spelen wij thuis om 18:00 tegen Kapmakelaardij/SSS D1. Maar wie ons al eerder wil zien spelen, aanstaande donderdag 17 november, spelen wij een oefenwedstrijd tegen WSV D1 uitkomende in de eerste divisie.