Dames 1 Nieuws

Hard werken dames Bovo werd beloond

Na de toch wat tegenvallende wedstrijd van vorige week in Borne stonden de dames van Bovo dames 1 in de ranglijst nog steeds onderaan de middenmoot. Hier wilden ze maar al te graag verandering in brengen. Theoretisch gezien zou dat ook moeten lukken aangezien KapMakelaardij/SSS DS 1 zelf op de zevende plaats staat. Een week goed trainen inclusief een oefenwedstrijd tegen WSV D1, aan de voorbereiding kon het niet liggen. Tijdens de voorbespreking kregen de dames de opdracht om met lef en vrij uit te spelen. Voorafgaand aan een actie proberen te visualiseren hoe deze actie uitgevoerd gaat worden. Met dit in hun achterhoofd begonnen de dames vol goede moed en scherpe focus aan de wedstrijd.

De eerste set was gelijk de meest zenuwslopende set van de wedstrijd. Het begon vrij gelijk op. De Bovo-dames waren gretig en dat was te zien in het spel: aanvallend werd er risico genomen maar dat kwam de nauwkeurigheid niet ten goede. Het lukte de dames toch om na een goede serve-serie uit te lopen naar 21-18. Nu moesten ze de laatste belangrijke punten binnenslepen, maar dat leek makkelijker gezegd dan gedaan. Over en weer regende het setpoints. De spanning was om te snijden maar de Bovo-dames hielden vol en trokken aan het langste eind. De eerste set werd binnengehaald met een stand van 36-34.

Even een moment om tot rust te komen om vervolgens weer gefocust aan de tweede set te beginnen met dezelfde opstelling. Ook nu waren beide teams aan elkaar gewaagd. Aanvallend werd aan beide kanten veel gescoord maar dit werd afgewisseld met rommelig spel van de Bovo-dames. Dit resulteerde in een 8-12 achterstand. De foutenlast was aan beide kanten hoog, door veel servicefouten van SSS kwamen de dames van Bovo terug tot een stand van 19-19. Nu was het belangrijk om door te pakken en de focus te leggen op slim spel. Maar helaas wisten de dames uit Barneveld terug te komen en de set werd verloren met 22-25.

In de derde set herpakten de dames zich weer en dit resulteerde in een mooie voorsprong van 18-13. Er werd hard geknokt, de pass lag goed waardoor de spelverdeelster alle aanvalsters goed kon bedienen. Er was focus en vertrouwen en dat was te zien in het spel. De aanvallers wisten door slim te spelen de gaten te vinden waardoor het spel van SSS ontregeld werd. SSS deed nog diverse pogingen om terug te komen maar dit was tevergeefs. Ze lieten de koppen hangen terwijl de Bovo-dames enthousiast maar gefocust de set binnenhaalden met 25-17.

De felheid en scherpte wisten de dames van Bovo vast te houden, ook in de vierde set. Met een lange servicereeks schoten ze naar een 5-0 voorsprong. Ze beten zich volledig vast in de tegenstander en er slopen door deze hoge druk foutjes in het spel van SSS. De hele set hielden de Bovo-dames een voorsprong, de druk op de tegenstanders steeg en zij wisten dit gat niet meer te dichten. Zelfs na diverse wissels bleven ze achter de feiten aanlopen. De teller stond op 19-12 waarna SSS nog enkele punten dichterbij kwam maar de strijdlustige Bovo dames trokken aan het langste eind. De laatste set werd met overmacht gewonnen met een stand van 25-18.

Aanstaande zaterdag 26 november spelen de dames van Bovo opnieuw een thuiswedstrijd. Dit keer tegen RegioBank-Brandwacht/SVI DS 1 uit Zwolle. Komt dat zien!