Heren 1 Nieuws

BOVO Aalten H1 overklast HHB Coaching/CSV H1

In de eerste thuiswedstrijd voor het Aaltense Bovo mocht er maar een beperkt aantal mensen plaatsnemen op de tribunes. De meeste vaste supporters wisten gelukkig hun plekje te bemachtigen en de rest heeft de wedstrijd kunnen volgen via de live-stream op Facebook.

CSV-Zwolle H1 was zaterdag 26 september de tegenstander. Een oude bekende voor Bovo H1. Gezien beide teams al eerder tegenover elkaar stonden in de p/d voor een 1e divisie plek en er afgelopen seizoen al om de punten werd gespeeld, wisten beide teams redelijk wat ze konden verwachten van de tegenstander.

Bovo H1 pakte dit goed op, met geregeld een goede serve werd de pass lijn van Zwolle onder druk gezet. Dit maakte dat de spelverdeling aan de overkant weinig variatie kon brengen en Bovo zijn blokkering goed kon opstellen. Af en toe slopen er een aantal onnodige serve fouten in, maar dit werd goed opgepakt door de volgende side-out direct aan de overkant binnen de lijnen te slaan. Tot de 10 punten ging het redelijk gelijk op, daarna wist Bovo H1 gas te geven en de set binnen te halen met 25-16

Set 2 ging langer gelijk op, CSV-Zwolle leek wakker geschud en bracht meer servedruk. Hier door is Bovo een aantal momenten even van slag gebracht maar wist dit goed te pareren door snel te schuiven in de pass lijn. Daarbij maakte een aantal lange rally’s met sterk verdedigend werk van libero Bob ter Haar het een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Richting de 20 punten ging het aardig gelijk op, maar Bovo had nog meer in het vat. Sterke serveseries zorgden er voor dat CSV-Zwolle moeite had om aan aanvallen toe te komen, wat maakte dat Bovo H1 met moment een mooi combinatie spel neer kon zetten en de set met 25-20 naar zich toe kon trekken.

In set 3 en 4 bleef Bovo H1 de bovenliggende partij, ondanks een aantal uitspattingen van een sterk aanvallende diagonaal van CSV-Zwolle werd Bovo H1 niet in moeilijkheden gebracht. Door over de gehele wedstrijd een stabiele pass neer te leggen kon spelverdeler Hidde Huisman zijn aanvallers goed bedienen en meerdere malen de CSV-Zwolle blokkering zoek spelen en ook zelf nog een aantal puntjes op zijn naam schrijven. Bovo H1 trok beide sets naar zich toe met standen van 25-18 en 25-20.
Ook het publiek bleek naderhand erg tevreden over het getoonde spel, er werd gesproken over stabiel en aantrekkelijk volleybal. Iets waar Bovo H1 aan blijft werken om dit te optimaliseren.

Nu met 9 punten uit 2 wedstrijden staat Bovo H1 op een gedeelde 1e plek met SSS H2 en Avior H1. Het seizoen is nog jong dus hier kan nog weinig waarde aan ontleend worden. Dus Bovo H1 zal per wedstrijd de klasse moeten gaan tonen om een indruk te krijgen wat een reële positie is voor komend seizoen.
Volgende week mogen de heren uit Aalten voor de 1e keer van de 3 uitwedstrijd en in de regio Groningen afreizen naar Veracles H1. Hopelijk kunt u dan wederom meekijken via de livestream. (DEZE WEDSTRIJD IS TOT NADER ORDER UITGESTELD)

Sportieve groet,
Bovo H1