Heren 1 Nieuws

De hofnar Bovo heren 1 besluit 2019 met belangrijke overwinning

Na een roerige periode hebben de heren van De Hofnar-Bovo afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning geboekt op CSV 1. Tijdens de warming-up werd al duidelijk dat het een vurige strijd zou worden tussen de Aaltense hekkensluiter en de nummer voorlaatst uit Zwolle. Met goedgevulde tribunes was de ambiance opperbest en stond niets een mooie zaterdagavond in de weg.

Klokslag zes uur klonk het eerste fluitsignaal en was het voor de Aaltenaren onder leiding van Brockotter zaak om de belangrijke punten te pakken in de strijd tegen degradatie in de Eerste Divisie A. De Zwollenaren waren echter met dezelfde gedachte naar de Achterhoek afgereisd en lieten dit in de eerste set duidelijk merken. Zowel volleyballend als verbaal werden door de twaalf mannen binnen de lijnen de grenzen opgezocht, waarbij de arbitrage de handen vol had alles in goede banen te leiden. Lang ging het gelijk op in deze eerste set, maar na een aantal onnodige fouten had CSV een marge te pakken die niet meer werd weggegeven. Zodoende ging de openingsset met 21-25 naar de bezoekers en moest De Hofnar-Bovo in de achtervolging.

In de tweede set werd direct duidelijk dat de focus en de afstemming aan Aaltense kant was gevonden. Met degelijk aanvallend spel en solide verdediging kon snel worden uitgelopen op de bezoekers en was de stand binnen no-time in evenwicht (25-17). Set drie en vier verliepen eveneens zonder grote problemen, waar sterk werd geserveerd en de blokkering stond als een huis. Met respectievelijk 25-20 en 25-19 werd de eindstand op 3-1 bepaald en konden voor De Hofnar-Bovo vier punten worden bijgeschreven. Hiermee is de laatste plaats op de ranglijst voorlopig overgedragen aan CSV en is de rode lantaarn niet langer in Aaltens bezit.

Met deze overwinning in de benen begint wat de competitie betreft het kerstreces. Op zaterdag 11 januari 2020 speelt De Hofnar-Bovo zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar in het hoge noorden tegen VC Sneek.