Dames 1

Dames de Hofnar-Bovo moeizaam langs Wivoc

Zaterdag speelde de Hofnar-Bovo dames 1 de laatste wedstrijd van 2019 voor de ‘winterstop’ tegen Wivoc dames 1. In de eerste set vlogen de dames uit de startblokken en wisten ze een mooie voorsprong op te bouwen. Door goede servicedruk en sterke aanval leek de set naar Bovo te gaan. Echter kwam Wivoc sterk terug en maakten de dames van Bovo veel eigen fouten. De set ging uiteindelijk verloren met 23-25.

Nog balende van de eerste set begon de tweede set rommelig. Door een paar wissels begon het spelletje weer te lopen en kwam de Hofnar-Bovo langszij. Door weinig eigen fouten en een goede sfeer in het veld wist Bovo de set toch naar zich toe te trekken met 25-18. Tijdens de derde set waren de rollen weer omgedraaid en maakte Bovo wederom veel eigen fouten en wist Wivoc hier slim gebruik van te maken. De set ging met 25-18 naar Wivoc.

Gebrand op een overwinning probeerden de dames van Bovo er alles aan om een beslissende vijfde set eruit te slepen. Het liep in het begin van de set nog moeizaam, maar uiteindelijk door hard werken en een lage foutenlast werd de set met 25-22 binnen gesleept. De beslissende vijfde set moest uitsluitsel geven over de winnaar van deze derby.

De dames vlogen in deze set uit de startblokken en er werd met 8-2 in het voordeel van de Hofnar-Bovo van kant gewisseld. Het werd nog even spannend, want Wivoc wist met een goede serve weer een paar puntjes terug te pakken. Echter maakten de dames van Bovo het uiteindelijk af met 15-9 en dus een mooie winst op Wivoc. Bovo kan nu een tijdje genieten van de overwinning, de volgende wedstrijd staat pas in het nieuwe jaar gepland. Op 11 januari om 17:00 tegen Twente ’05 in Enschede.