Dames 1

De Hofnar-Bovo dames 1 wint in Gaanderen

Zaterdag 7 december was het weer tijd voor een uitwedstrijd voor het eerste damesteam van de Hofnar-Bovo. Dit keer ging de reis naar Gaanderen waar Volga dames 1 in sporthal de Pol de tegenstander was. De dames van Volga begonnen sterk in de eerste set. De dames van Bovo kenden het team nog niet, waardoor het spel van Volga eerst werd afgetast. De eerste set keek de Hofnar-Bovo tegen een achterstand aan, maar door hard werken werd de eerste set nipt met 25-23 binnengehaald.

De tweede set begonnen de dames een stuk sterker. Het spelletje begon te lopen: de pass werd gebracht, de set-up kwam goed, waardoor de aanvallers het konden afmaken. Er waren een paar mooie serve series en zo werd deze set ruim binnengehaald met een stand van 25-14 voor de Aaltense dames.

De derde set begonnen de Hofnar-Bovo goed. Door een goede serve serie keek Volga al gauw tegen een achterstand aan van 6-0. De dames konden door persoonlijke fouten deze voorsprong echter niet vasthouden. Aan beide kanten werd voor de punten geknokt. Door wat cruciale beslissingen van de scheids en fouten aan beide kanten, trok de Hofnar-Bovo aan het langste eind en werd de derde set gewonnen met 26-24.

Vier punten reeds binnen, maar de Aaltense dames waren erop gebrand om dat laatste punt ook binnen te halen. Helaas lag de foutenlast aan de kant van Bovo te hoog en lieten ze de dames van Volga meer in hun spel komen. Dit resulteerde in verlies van de laatste set met een stand van 19-25. Het bonuspunt werd daarmee achter gelaten in Gaanderen.

Volgende week is er weer tijd voor een Achterhoekse derby. Dan komen de dames van Wivoc Winterswijk op bezoek in de roze hal. Dit belooft een spannende strijd te worden tussen de nummer 2 en 3 op de ranglijst. Om 18:00 klinkt het eerste fluitsignaal. Alle support is welkom, zien we u dan?