Nieuws Heren 1

BOVO HEREN WINNEN IN BARNEVELD

De mannen van Bovo hebben afgelopen donderdag 26 januari opnieuw weten te winnen. Na de 4-0 overwinning op Xanthos een week eerder, stond deze donderdagavond de uitwedstrijd tegen SSS uit Barneveld op het programma. Om de 3e plek op de ranglijst in de Derde Divisie B vast te houden en wellicht te verstevigen, moest er in Barneveld gewonnen worden.

In de eerste set begon Bovo slordig waardoor SSS een flinke voorsprong kon nemen. Waar de scherpte bij de Aaltenaren ontbrak was SSS effectief en kon het de voorsprong eenvoudig vasthouden. Zo liep Bovo de gehele set achter de feiten aan en was er geen moment van spanning. SSS won de eerste set ruim met 25-16 en nam daarmee de voorsprong. De focus die in de eerste set ontbrak bleek in de tweede set gevonden, want Bovo kwam goed uit de startblokken en kon serverend en aanvallend de druk bij SSS leggen. Nadat een klein gat was geslagen wist Bovo de set op de side-out gecontroleerd uit te spelen. Met 20-25 in het voordeel van Bovo was zo de stand in sets weer in evenwicht. Ook in set drie was het Bovo dat het initiatief nam en daarmee de druk bij SSS legde. Door een ruime voorsprong te creƫren konden er verschillende combinaties worden gelopen en werd de blokkering van SSS meerdere malen op het verkeerde been gezet. Met dit attractieve spel werd de derde set gewonnen zoals de eerste werd verloren. 16-25 voor Bovo.

In de vierde set was het voor Bovo zaak om de klus te klaren en zich van de overwinning te verzekeren. Hoewel de Aaltenaren de gehele set het initiatief hadden en zo relatief eenvoudig leken te gaan winnen, haperde de machine aan het eind van deze set. De door Bovo opgebouwde voorsprong slonk langzaam maar zeker waardoor een vijfde set niet geheel onwaarschijnlijk meer leek. Met een foute serve van SSS bij de stand van 23-24 kreeg Bovo het matchpoint cadeau, waardoor de 3-1 overwinning toch een feit was.

Met 44 punten uit 13 wedstrijden behoudt Bovo de derde plek op de ranglijst in de Derde Divisie B en kan het zich gaan opmaken voor de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag. Om 18:00 uur speelt Bovo tegen Scylla uit Wageningen in de Stationshal aan de Landbouwstraat te Aalten