Dames 1 Nieuws

Bovo wint nipt van hekkensluiter

“Bovo dames 1 wint van koploper” luidde de titel van het verslag van vorige week. Na een 3-2 overwinning op VC Zwolle, heeft promovendus Bovo Dames 1 bewezen dat zij wel degelijk thuishoren in de 2e divisie. Maar de tegenstander van afgelopen zaterdag, 28 januari, bracht Bovo stevig aan het wankelen. Tegen VC Zwolle waren de dames de underdog, maar tegen Tornado Geesteren, de tegenstander van afgelopen zaterdag, waren de rollen omgekeerd. Het 1e damesteam van Tornado Geesteren bezet met slechts 12 punten uit 12 wedstrijden de laatste plaats. De eerste wedstrijd tussen deze twee teams, werd 3-1 voor Bovo.

De eerste set kwam Bovo wat moeilijk op gang. Tot de 10 punten ging het gelijk op, maar daarna kregen de dames de overhand. Door een hoge foutenlast aan de zijde van Tornado en door een nette afwerking en een hoge servicedruk, konden de Aaltense vrouwen doordrukken naar de 25. Met een stand van 18-25 werd de eerste set binnen gesleept. De tweede set was een kopie van de eerste set. Bovo deed wat ze moest doen. Echter liet men veel ruimte voor de dames van Tornado om in hun spel te laten komen. Tornado pakte nog een serie aan het einde van de set, maar toch sloot Bovo wederom de set met 18-25 af

In de derde set was duidelijk dat Tornado zich nog niet gewonnen gaf. Zij vechten voor lijfbehoud en elk puntje kan hen daar weer dichterbij brengen. Dat was duidelijk te merken in de 3e set. De passlijn van Bovo werd stevig onder druk gezet door enkele goede serviceseries van Tornado. Daarnaast hadden de Aaltense vrouwen veel moeite om te scoren. Bovo maakte veel eigen fouten en Tornado haalde echt alles van de grond. Met 25-18 was de derde set voor Tornado. Tornado wist dat er meer te halen viel. En dat bleek. Wederom stond Tornado sterk te serveren en scoorde veel ballen. Aan de kant van Bovo liep het allemaal niet. Weinig servicedruk en veel eigen fouten zorgde voor een dikke achterstand. Door een serviceserie kwamen de Aaltenaren nog terug in het spel, maar het kwaad was al geschied. De set was met 25-19 voor de tegenstander en dat betekende dat er een 5e set moest komen om de winnaar te bepalen.

Een week na winst op de koploper kon de titel van dit wedstrijdverslag maar zo “BOVO verliest van hekkensluiter” zijn. Maar zo makkelijk konden ze zich niet gewonnen geven. De Aaltense vrouwen liepen in de 5e set achter de feiten aan. Ondanks goed spel van Bovo, bleven de dames van Tornado een voorsprong behouden van 1 à 2 punten. Maar op het moment dat het er op aan kwam, wist Bovo het spel om te gooien. 11-7 was de stand voor Tornado. Maar door degelijk spel en slimme aanvallen over de buitenkant, pakte Bovo de laatste set en dus de overwinning, met 12-15.

Door drie punten bij te kunnen schrijven aan het totaal, bezet Bovo dames 1 op dit moment de 6e plek in de 2e divisie. Komende zaterdag 4 februari spelen de Aaltense vrouwen in eigen hal om 18.00 uur tegen de nummer 4: Wevo dames 1. De uitwedstrijd werd met 4-0 verloren, dus de dames hebben nog een appeltje te schillen. Hopelijk tot dan!