Heren 1 Nieuws

BOVO MORST PUNTEN IN APELDOORN

De mannen van Bovo hebben de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar niet weten te winnen van SV Dynamo Apeldoorn. Daar waar de thuiswedstrijd afgelopen oktober nog met 4-0 gewonnen werd, was Dynamo afgelopen vrijdagavond in het Omnisport in Apeldoorn te sterk. Bovo wist slechts één punt te pakken en verloor daarmee met 3-1.

Na een verrassend goede eerste competitiehelft waren de Aaltense mannen er op gebrand het nieuwe jaar goed te beginnen in de Derde Divisie B. In de eerste set bleek dat de enorme hal zijn invloed had op het spel van Bovo. Al gauw keken de Aaltenaren tegen een 7-0 achterstand aan waarbij coach Vet een time-out nam. Met hangen en wurgen werd de achterstand enigszins goedgemaakt maar gedurende de gehele set was het Bovo dat zijn niveau niet wist te halen en daardoor achter de feiten aanliep. Zo won Dynamo de eerste set met 25-22. In set twee leek het alsof Bovo het gevoel weer te pakken had en daarbij was ook de ontspannen sfeer binnen het team wedergekeerd. Enkele combinaties konden gespeeld worden en zo nam Bovo een ruime voorsprong op Dynamo. Aan het einde van deze set liet Bovo de teugels wat vieren waardoor meerdere setpunten nodig waren om de set binnen te slepen. Bij 19-24 werd de trekker overgehaald en ging de set met 19-25 naar Bovo. Na deze gewonnen set had Bovo het initiatief kunnen en moeten nemen om de wedstrijd naar zich toe trekken. Echter was het Dynamo dat effectief speelde en veel punten scoorde via de Aaltense blokkering. Bovo had geen antwoord en liep net als in de eerste set telkens achter de feiten aan. Zo kon Dynamo in zowel set drie als vier een gat slaan dat door Bovo niet meer werd gedicht. Zo gingen de derde en vierde set met respectievelijk 25- 20 en 25-21 naar de mannen uit Apeldoorn en won Dynamo de wedstrijd met 3-1. Bovo staat daarmee met 35 punten uit 11 wedstrijden op de derde plaats in de Derde Divisie B.

Aankomende zaterdag 21 januari speelt Bovo de thuiswedstrijd tegen Xanthos uit Zetten. Aanvang 18:00 uur in de Stationshal aan de Landbouwstraat in Aalten.

Begonnen: Huisman, Kleine Schaars, te Winkel, van der Bend, van Lith, J. Swijtink, ter Haar. Kwamen in: Korten, N. Swijtink.