Heren 1 Nieuws

BOVO HEREN NIET OPGEWASSEN TEGEN VOCASA

Afgelopen zaterdag 10 december speelden de heren van Bovo de topper in de Derde Divisie B tegen VoCASA. Aangezien de bezoekers al jaren meedoen om de titel in de Derde Divisie en al meer dan eens hebben bedankt voor promotie naar de Tweede Divisie, wist Bovo dat het boven zichzelf uit zou moeten stijgen om een stunt te bewerkstelligen. Het geroutineerde team uit Nijmegen dat dit seizoen nog ongeslagen is, bleek een maat te groot. 0-4.

In de eerste set, die onder leiding van coaches Vet en Klein Gunnewiek werd begonnen, waren het de bezoekers die het initiatief namen en Bovo geen kans gaven om het spel te maken. Vooral serverend was VoCASA sterk waardoor Bovo in de pass onder druk kwam te staan. Zo was het spel moeilijk te verdelen voor spelverdeler Huisman en konden de bezoekers eenvoudig een voorsprong nemen die niet uit handen werd gegeven. Zo ging de eerste set met 19-25 naar de mannen uit Nijmegen. In de tweede set kreeg Bovo de pass meer onder controle waardoor de druk op het midden kon werden gelegd. Daar werd dan ook veel gescoord door de midaanvallers en kregen de Aaltenaren de kans om wellicht een set van de bezoekers af te snoepen. Echter wist VoCASA bij de stand van 23-22 het hoofd koel te houden waardoor ook deze set naar de bezoekers ging. 23-25.

Tijdens de derde set maakte hoofdtrainer Slotboom het coachende trio compleet. De mannen uit Nijmegen hadden de smaak echter te pakken en wisten met een goede servedruk snel uit te lopen. Bovo probeerde nog iets terug te doen maar kon niet voor een ommekeer zorgen. Zo ging de derde set met 17-25 naar de bezoekers. Hoewel een nederlaag daarmee zeker was, deed Bovo de laatste set nog zijn uiterste best om toch een punt in Aalten te houden. Met een aantal mooie combinaties en slimme korte ballen liepen de Aaltenaren uit naar 11-5. Daarna was het echter toch weer VoCASA dat de touwtjes in handen nam en de achterstand om wist te buigen naar een voorsprong. Tot 20-20 ging het nog enigszins gelijk op, maar daarna maakte de routine en ervaring van de bezoekers wederom het verschil. 22-25.

Zo ging voor Bovo de laatste wedstrijd voor het winterreces met 0-4 verloren. Na tien wedstrijden staat het vlaggenschip van Bovo nu met 34 punten op de derde plek achter VoCASA en Woudenberg. Op vrijdagavond 13 januari zal de competitie voor Bovo worden hervat met de wedstrijd tegen Dynamo Apeldoorn. Om 21:00 uur spelen de Aaltense mannen dan in het Omnisport in Apeldoorn

Begonnen: Huisman, Zeilstra, J. Swijtink, van der Bend, te Winkel, Kleine Schaars, ter Haar. Kwamen in: N. Swijtink, Korten, van Lith.