Dames 1 Nieuws

Mooie 3-1 winst voor Bovo Dames 1

Na het nipte 3-2 verlies in en tegen Amsterdam heeft het team van Bovo DS1 afgelopen week maandagavond rust gepakt. Donderdag daarentegen werd er tijdens de training een stapje extra gezet om scherp aan te kunnen treden tegen de nummer drie van de tweede divisie B, Vocasa DS2. Trainer-coach Jeroen Brockötter stuurde de dames van Bovo met de vaste woorden “we mogen weer!” en duidelijke opdrachten het veld in. Het plezier voortkomend uit de uitdrukking van Jeroen en een goede uitvoering van de opdrachten resulteerde in de eerste set in een gelijkopgaande strijd. Rond de 16 punten wisten de dames mede door een flinke servicedruk afstand te nemen en de eerste set winnend af te sluiten met 25-19.

In de tweede set speelde Bovo door zoals het in de eerste set was geëindigd: een goede servicedruk en een verzorgde side-out/rally spel maakten er weer een mooie gelijkopgaande strijd van. De dames van Vocasa staan tenslotte niet voor niets op de derde plaats. Ook nu waren het de dames van Bovo die uiteindelijk een gaatje wisten te maken. De voorsprong werd gedurende de set vastgehouden en uitgebouwd, waardoor ook de tweede set in het voordeel van de Aaltense meiden werd afgesloten: 25-18.

De coach en dames van Vocasa waren niet gekomen om met lege handen naar huis te gaan. Toch keken zij in de derde set al snel tegen een achterstand van vier punten aan. Zodoende gingen beide teams naar de kant voor een time-out aan Vocasa-zijde. Daarna kwam de tegenstander van Bovo al snel dichterbij door een flinke servicedruk waardoor de passlijn van Bovo flink onder druk kwam te staan. De servicedruk werd de hele set door Vocasa gehandhaafd en zo pakten zij hun eerste setwinst met 18-25.

De vierde set startte weer met 0-0 en de servicedruk van Vocasa zakte iets weg. Bovo daarentegen speelde zoals de eerste twee sets: een verzorgde side-out en rallyspel. Daardoor wist Bovo een ruime voorsprong te pakken en stond het 19-12. Vanaf dat moment legde Vocasa de druk weer bij Bovo en werd de passlijn nogmaals onder vuur genomen. De dames van Vocasa kwamen steeds dichterbij en zo ontstond een spannende eindstrijd. Uiteindelijk wisten de dames van Bovo hun hoofd het meest koel te houden en maakten zij de minste fouten. Voor de derde maal deze wedstrijd sloot Bovo een set winnend af, ditmaal met 25-22. Logische teleurstelling aan Vocasazijde, terechte blijdschap en trots bij de dames van Bovo: 3-1 winst voor de Aaltense meiden op de nummer drie!

Voor Vocasa staat er nog één wedstrijd in 2016 op het programma, Bovo heeft alle competitiewedstrijden voor dit kalenderjaar gespeeld. Volgende week kunnen de dames van Bovo en hun staf zien met welke plaats zij de rustperiode in gaan, waarna ze 14 januari het jaar 2017 volleyballend zullen starten in Apeldoorn tegen VV Alterno DS3. Een week later zijn de meiden te bewonderen in hun eigen roze hal. Hopelijk tot dan!