Nieuws Dames 1

De eerste thuisdag van het seizoen.

Het zonnetje schijnt, er staat een heerlijke bosbessenmuffin ter traktatie op tafel en iedereen heeft goede zin. Alle ingrediënten waren er om er een mooie pot volleybal van te maken. Na het omkleden, op onder andere ons team lied ‘Surf’, hielden we nog een voorbespreking over ons strijdplan. Durf hebben, lef tonen en blijven gaan was het motto. Uiteraard bespraken we ook een heel aantal technische en tactische tips, maar die geven we natuurlijk niet prijs. Vol spirit gingen we de zaal in, ook om nog “even” de teams aan te moedigen die op dat moment bezig waren.

Om kwart over vier konden we aan onze warming up beginnen. We voelden gelijk bij het inslaan al dat dit een andere wedstrijd zou worden dan vorige week. Dit bleek ook gelijk bij de start van de wedstrijd want na een foute service vanuit Twente 05’ mochten wij beginnen. Een mooie serviceserie bracht ons op een 0-6 voorsprong die we konden uitbouwen tot 13-3. Dit was ook gelijk het moment waarop de tegenstander al twee time-outs had genomen en twee wissels. Deze set hadden we dan ook snel binnen met 25-13.

De tweede set verliep iets moeizamer dan de eerste set, maar nog steeds hadden we veel servicedruk waarmee we ook deze set tot een goed einde brachten 25-23. De derde set leek ons energieniveau gedaald en haalden we bij lange na niet het niveau van de eerste twee sets, het werd 18-25 . Maar we maakten ons niet druk want iedereen kent de beruchte derde set. Daarom gingen we de vierde set vol goede moed weer terug het veld in. Lang ging het gelijk op. Een van onze middens sloeg een bal nog op de drie meter met dank aan een set up van de tegenstander. Maar het mocht niet baten want ook deze set ging geheel tegen de verwachtingen van onszelf in naar de tegenstander met 20-25.

Licht geïrriteerd en teleurgesteld moesten we beginnen aan de vijfde set. Borst vooruit en kin omhoog werd er gezegd. Toch duurde het even voordat we ons spel weer te pakken hadden. We wisselden zelfs van helft op een achterstand van 1-8. Hier kwam, niet voor het eerst deze wedstrijd, onze weer veerkracht naar boven. Met behulp van ons publiek en het zingen van Heren 1 (mooi hoor!) konden we onze achterstand nog terug brengen naar 11-13. Het werd nog een zeer spannende vijfde set, maar helaas voor ons trokken wij aan het kortste eind, de eindstand van de vijfde set werd 12-15. Dat betekent een 2-3 verlies voor ons.

Bij de nabespreking overheersten er twee dingen, trots en toch ook wel teleurstelling. Trots omdat we niet hadden gedacht dat we al zo snel in het seizoen (tweede wedstrijd!) al zo’n goed niveau konden neerzetten met zijn allen. Teleurstelling omdat we er toch meer uit hadden kunnen halen voor ons gevoel, minimaal een winstpartij. Helaas we doen er niks meer aan maar we hebben wel afgesproken om dat goede gevoel mee te nemen naar onze volgende wedstrijd. Volgende week zaterdag staat om 15.00 uur Orion d2 op het menu te Doetinchem! Wij nemen onze ingrediënten mee, klaar om er wederom een mooie wedstrijd van te maken!