Heren 1 Nieuws

De Hofnar-Bovo H1 beleeft stevige landing in 1e Divisie

Met 2 achtereenvolgende seizoenen waarin Bovo’s ontzettende werklust werd beloond met 2 promoties, weet het team dondersgoed dat de 1e Divisie wel eens ‘a whole different ball-game’ kon worden. Echter na geweldig te zijn opgestegen met 4-0 tegen Sneek en een korte maar hoge vlucht met slechts milde turbulentie tegen Soest (3-1) werd het toch tijd voor de mannen van De Hofnar Bovo H1 om weer eens vaste grond onder de voeten te voelen.

Sudosa-Desto H1 nam een reis van 2 uur vanuit Assen op de koop toe om de heren uit Aalten hier een handje bij te helpen. Ze namen zelfs hun dames vlaggenschip mee op reis, maar die mochten een afslag eerder in Doetinchem uitstappen. De heren uit Assen begonnen echter niet overtuigend aan de wedstrijd waardoor Bovo kon blijven zweven. Tot een stand van 16-14 gaan de teams nog gelijk op, maar Bovo weet hierna brutaal een voorsprong op te bouwen tot 21-15. Sudosa lijkt nog even aan te klampen maar Bovo weet met zelfvertrouwen de 1e set met 25-19 binnen te slepen.

In set 2 gaan de teams wederom gelijk op. Bovo weet bij 14-13 een gaatje te slaan tot 18-14 maar Sudosa pareert goed door middel van een dubbele wissel, 18-18. Vervolgens laat Sudosa zien waarom ze vorig jaar nog Top Divisie speelden, ze trekken de set zakelijk naar zich toe met 21-25.

De mannen uit Assen lijken de smaak dan te pakken te hebben. De Aaltenaren zien zichzelf voordat ze het in de gaten hebben achter staan met 2-8. De hoge servicedruk van Assense zijde zorgt zelfs voor een achterstand van 4-15. Bovo weet zich geen raad met het geweld dat ze toebedeeld krijgen en zien al gauw in dat de set verloren is, maar de volgende des te belangrijker word. Er moet dus teruggeschakeld worden naar de basics. De set gaat uiteindelijk met 10-25 naar Assen.

Het terugschakelen pakken de Aaltenaren goed op en het werpt zijn vruchten af. Bij 7-3 hebben de Assenaren al hun 1e time-out nodig en Bovo bouwt daarna uit tot 9-3. Bovo blijft de voorsprong goed vasthouden tot een stand van 18-13 maar weet zich vervolgens geen raad met de vervelende float-serve van de nr. 3 aan Assense kant. Coach Slotboom heeft 2 time-outs nodig om de Aaltense heren uit de voorsprong verslindende service serie te helpen, dit lukt pas bij een 18-19 achterstand. Vervolgens pakt Assen een kleine voorsprong met 20-23, en een spelverdelerwissel aan Aaltense kant kan hier ook geen verandering meer in brengen. De laatste set gaat met 20-25 naar Sudosa.

Na de eerste verbijstering van het weggeven van zo’n voorsprong in de laatste set komt bij de Aaltense ploeg langzaam het besef dat ze zojuist een punt hebben afgesnoept van een potentieel Top-Divisie team. Niet misselijk voor een team dat 5 jaar geleden nog promoveerde in de Promotieklasse, laten we dat vooral niet vergeten.

Volgende week staat voor Bovo de huidige nummer 1 PDK-Huizen H1 op het programma. Wederom een potentieel zware dobber met ongetwijfeld veel leermomenten voor De Hofnar Bovo H1.