Dames 1

Bovo dames zetten de winnende reeks voort

Afgelopen zaterdag stonden de dames van De Hofnar-Bovo al om 9:30 klaar in Aalten. De wedstrijd tegen Auto van Oort/Rebelle DS2 in Dieren begon namelijk al om 11:30, iets wat de meeste dames niet meer gewend waren sinds de jeugdwedstrijden. Een goede kop koffie moest bij de naastgelegen supermakt gehaald worden, aangezien de kantine op dit tijdstip nog niet geopend was. Vervolgens konden de dames vol energie het veld betreden.

De eerste set begon aan de kant van De Hofnar-Bovo wat rommelig, misschien te wijten aan het tijdstip. De pass kwam niet, maar ook de aanvalsters wisten het niet af te maken. De dames keken dan ook een tijd lang tegen een achterstand aan, maar wisten zich uiteindelijk terug te vechten en kwamen als eerste bij de 20 punten. Rebelle kwam lange tijd nog mee, maar uiteindelijk ging de eerste set door hard werken toch naar De Hofnar-Bovo met 25-22

De tweede set startte een beetje hetzelfde als de eerste set, maar de dames wisten zich nu sneller te herpakken en gaven de opgebouwde voorsprong niet meer weg. Door een mooie laatste doortikbal van spelverdeelster Emma Buiting, werd ook de tweede set gewonnen met 25-17

In de derde en vierde set vond De Hofnar-Bovo de draai steeds meer met een sterke servedruk en een pass die goed bij de spelverdeelsters aankwam. Deze laatste twee sets werden dan ook gewonnen met respectievelijk 25-18 en 25-13. Een mooie overwinning zo vroeg op de dag. Met drie gespeelde wedstrijden en 14 punten zijn de dames goed begonnen aan de competitie. De volgende wedstrijd is op donderdag 24 oktober om 21:00 in Aalten tegen Seesing Personeel Longa ’59.