Heren 1 Nieuws

De Hofnar Bovo heren 1 niet opgewassen tegen sterk PDK heren 1

Met de belofte van een kratje bier (en een Fanta) bij setwinst, gingen we in ons busje op weg naar Huizen, waar PDK onze tegenstander was.

In een warme hal begonnen we de wedstrijd uitstekend, bij een voorsprong van 9-14 in de 1e set, dwongen we PDK al tot hun 2e time out. Bij 12-15 volgde de eerste time out van Bovo. Die pakte goed uit, we konden doorstomen naar 17-21 voorsprong. Helaas hebben we die voorsprong niet vast kunnen houden en ging de set met 27-25 naar de Kazen.

In het begin van de 2e set kregen we het publiek op de banken door een lange rally winnend af te sluiten. Het belette PDK niet om een snelle voorsprong op ons te pakken. Verder kunnen we kort zijn over deze set, we kwamen slechts tot 10 punten….

In de 3e set bleef het tot 10-10 spannend. Een goede serve serie van PDK zorgde voor 7 punten op rij voor de thuisploeg. De set ging met 25-17 naar PDK. Maar ook in deze sets hebben we bij tijd en wijle mooi en sterk volleybal laten zien.

Na deze set spraken we af om meer te gaan genieten om op dit niveau te mogen spelen, wat in de 4e set resulteerde in een voorsprong van steeds 2 punten. Tot 10-12 bleef die voorsprong staan, PDK kwam terug tot 13-13, we pakten nog een mooie voorsprong naar 14-17. Daarop ging PDK in de aanval en bleven we steken op 18 punten. Dus de volle buit voor PDK, die met dit team zeker titelkandidaat is.

Kennelijk hebben we toch zodanig weerstand geboden, dat PDK de hele wedstrijd met hun basisteam heeft moeten spelen. We laten ook echt mooie dingen zien in het veld, alleen is het nog te wisselvallig en zijn de dips te lang en te diep om onszelf te belonen in dit soort wedstrijden. De kip van een jarige PDK speler na afloop smaakte goed, bedankt! Al hadden we misschien wel een kaasplankje verwacht.

Volgend weekend rust, daarna mogen we Apollo ontvangen in de roze hel, euh hal.

Basis: N Swijtink, J Korten, JD Swijtink, M Makkink, B ter Haar, J Zeilstra, S Ooijman Ingebracht: N van der Bend, B van der Bend, JJ van der Werff Geblesseerd aanwezig: J Kleine Schaars In buitenland en niet aanwezig: R Jansen