Dames 1

Dames de Hofnar-Bovo winnen ook eerste lokale derby

Donderdag 24 oktober was het tijd voor de tweede thuiswedstrijd van het seizoen, een inhaalwedstrijd tegen Seesing Personeel Longa ’59 uit het naastgelegen Lichtenvoorde. Ondanks het late tijdstip was er in eigen hal nog veel publiek aanwezig om de dames te ondersteunen. De Hofnar-Bovo dames 1 was erop gebrand om de winnende lijn voort te zetten voor het eigen thuispubliek. Echter begonnen de dames wat rommelig aan de wedstrijd, waardoor de eerste helft van de set tegen een achterstand werd aangekeken. Uiteindelijk wisten de dames zich terug te vechten in de wedstrijd en kwam de aanval aan de kant van De Hofnar-Bovo op gang. De dames trokken de set naar zich toe en wonnen met 25-23.

De tweede set startte hetzelfde als de eerste set, met een achterstand, maar de dames wisten zich nu sneller te herpakken. Door een goede pass kon veel gespreid worden, waardoor de aanvallers hun kansen volop konden benutten. Daardoor kregen de dames van Seesing Personeel Longa‘59 geen kans om in de wedstrijd te komen. De set werd gewonnen met 25-21. In de derde set domineerden de dames van De Hofnar-Bovo het spel. Door een hoge servicedruk werd het de tegenstander lastig gemaakt. De derde set werd overtuigend gewonnen met 25-16.

In de vierde set, toen de winst al binnen was, konden de dames de druk niet meer bij de tegenstander neerleggen. Hierdoor kwamen de midden-aanvalsters van Longa’59 meer in het spel, waardoor de dames van De Hofnar-Bovo het lastig kregen. De dames verloren deze set met 18-25, de wedstrijd werd gewonnen met 3-1. Een mooie en bevochten overwinning. Met vier gespeelde wedstrijden en 18 punten staan de dames nu 1e op de ranglijst.

Dinsdag 29 oktober spelen de dames een bekerwedstrijd in de Rekken. Deze wedstrijd wordt gespeeld tegen Revoc dames 1 om 21.00 uur. De volgende competitiewedstrijd staat gepland op zaterdag 2 november. De Hofnar-Bovo dames 1 treedt dan aan in een thuiswedstrijd tegen Innovatiemakelaars.nl WSV dames 1. Hopelijk tot dan!