Heren 1 Nieuws

De Hofnar-Bovo heren 1 doet zichzelf te kort met maar 1 punt

Vandaag mochten de heren van de Hofnar Bovo heren 1 aantreden tegen de mannen uit Woudenberg.

Na een onwijs mooie vrijdag op de bruiloft van het bruidspaar Slotboom hadden de mannen de slaap uit en konden fris aan de wedstrijd beginnen die om 18:00 precies van start ging in onze mooie roze hal.

In de eerste set werd niet scherp genoeg begonnen. Er was weinig serve druk en de foutenlast was erg hoog. De heren van Woudenberg maakten hier handig gebruik van en voerde de druk op. Woudenberg serveerde sterk waardoor ze uit liepen. Het gat was gemaakt en kon niet meer dicht getrokken worden door de heren uit Aalten. De set ging verloren met 20-25.

De tweede set leken de mannen van Bovo een beetje ontdaan. De foutenlast bleef hoog aan de kant van de Aaltenaren en wist nog steeds geen druk te leggen met de serve. Ondanks lange en vermakelijke rally’s die door beide teams om en om gewonnen werden ging de tweede set ook naar de mannen uit Woudenberg. 17-25.

Trainer Brockotter nam na het verlies van de tweede set de mannen uit Aalten bij elkaar en vertelde waar het op stond. ‘Volleyballen kunnen we wel, we laten het alleen niet zien’. Met deze wijze woorden ging Bovo van start de derde set en de spirit was terug. Er werd meer serve druk gelegd en er werden meer vrije kansen gescoord. Door hard te werken en te blijven gaan wisten de mannen uit Aalten een gaatje te slaan en werd de derde set gewonnen met 25-23.

Met het gevoel van deze setwinst waren de mannen uit Aalten er op gebrand om er een lange avond van te maken. Vol energie gingen ze de vierde set van de start. Helaas waren de gasten uit Woudenberg er net zo op gebrand deze set te winnen en gingen harder van start dan de Aaltenaren. Halverwege de set keken de Aaltenaren tegen een achterstand van 14-8 aan. De Aaltenaren kwamen bij elkaar en zweepten elkaar nog een keer op. De achterstand werd weg gewerkt en de spanning zat weer in de wedstrijd. 14-15. Gedurende de gehele set ging het gelijk op en zelfs voorbij de 25-25 bleef het spannend. Helaas gooide de arbitrage, net zoals een heel aantal keer vaker in de wedstrijd, weer roet in het eten en besloot de laatste bal af te fluiten op techniek in het nadeel van de Aaltenaren. Vol ongeloof van beide teams ging de vierde set verloren met 29-31.

Ondanks de moeizame start wisten de mannen van de Hofnar Bovo heren 1 de derde en vierde set hun oude vertrouwde spelletje weer te spelen en dat voelde goed.

Gestart: Zeilstra, N. van der Bend, B. van der Bend, Ooiman, Korten, ter Haar en J.D. Swijtink
Ingevallen: Jansen, Makkink en N. Swijtink